Soluţie ingenioasă: pereţi anti-inundaţii mobili construiţi în Austria [video]

Ca urmare a inundaţiilor, ingineri din Austria au făcut cunoscut un proiect ingenios de pereţi anti-inundaţii mobili.

Acest perete anti-inundaţie a fost testat în Austria în timpul inundaţiilor masive din 2013
Acest perete anti-inundaţie a fost testat în Austria în timpul inundaţiilor masive din 2013 (Asian Town.net)

În 2013, apa fluviului Dunărea a atins un nivel record, provocând inundaţii extreme, în urma cărora au fost evacuaţi mii de locuitori în Germania, Austria şi Republica Cehă. Pentru a menţine siguranţa în zonă la acea vreme, inginerii austrieci au venit cu un proiect ingenios de pereţi anti-inundaţii. Această iniţiativă inovatoare a contribuit la salvarea multor vieţi umane în acel moment.

Acest incredibil perete anti-inundaţie a fost testat în Austria în timpul inundaţiilor masive din 2013. Pereţii mobili au fost construiţi pentru a opri apa din inundaţii pe o înălţime de aproximativ 4,5 metri în zona protejată, care altfel ar fi fost acoperită din cauza creşterii apelor.

(©Imgur | mitsuhiko)

Structura peretelui mobil anti-inundaţie cuprinde două părţi

Prima parte a structurii constă din piloni subterani permanenţi, plasaţi într-o bază solidă de 5 metri adâncime, construită din aluminiu şi beton, care înconjoară întregul mal al râului.

A doua parte constă din bariere detaşabile şi reglabile, compuse din benzi orizontale subţiri care sunt montate pe stâlpii verticali pentru a forma peretele. Numărul de fâşii plasate pe stâlpi formează peretele, care poate fi ajustat în funcţie de nivelul inundaţiilor.

(Nachrichten.at)

(Nachrichten.at)

"Sistemul se bazează pe un perete subteran care protejează o zonă împotriva apelor subterane, ape care se ridică simultan cu nivelul apei de inundaţii. Adâncimea peretelui subteran are la bază un pat de rocă şi ulterior se determină înălţimea barierei", a declarat Flood Resolution Co. Ltd., o companie cu sediul în Regatul Unit, pentru publicaţia Elite Readers.

Potrivit IBS Technics, "cel mai spectaculos perete mobil anti-inundaţii a fost finalizat în decembrie 2010 în Grein, cu o înălţime totală de 3,6 metri de barieră deasupra unui perete de bază de un metru înălţime". Sistemul protejează terenul din spatele acestuia la un nivel de inundaţie de 4,6 metri în partea înaltă a zonei, o înălţime egală cu cea a etajelor superioare ale proprietăţilor adiacente", relatează aceeaşi publicaţie.

Pereţii mobili anti-inundaţii construiţi în Grein, Austria, fac parte din cele şase secţiuni de pereţi ale marelui proiect de la Barajul de la Machland.

(IBS Technics)

O idee ingenioasă care ar trebui copiată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură