Sindicaliştii, în stradă: "Acţiunile Guvernului şi ale Coaliţiei de Guvernare împotriva intereselor forţei de muncă continuă!"

Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar şi distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă, transmite BNS.
(Arhivă 2014) Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei
(Arhivă 2014) Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Blocul Naţional Sindical anunţă un nou protest lângă Guvern, în Piaţa Victoriei, în semn de nemulţumire faţă de Revoluţia Fiscală, în special faţă de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi faţă de suspendare dezbaterilor pentru modificarea legii dialogului social.

Iniţial, pe lângă protest era programat şi un marş, însă din respect faţă de familia regală şi având în vedere acţiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a protestelor de astăzi, rezumându-se doar la un protest la care vor lua parte circa 2000 de persoane.

Luând act de:

- decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum şi lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanţii lucrătorilor, ai mediului de afaceri ai experţilor din mediul academic,

- suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum şi dispreţul arătat faţă de solicitările transmise de partenerii sociali,

- proiectul Bugetului de Stat şi a Bugetului Asigurărilor Sociale pe 2018

BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 11.00 – 13.00, acţiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută iniţial. Estimăm participarea a cca 2.000 de personae.

Prin această acţiune de protest continuăm să atragem atenţia Guvernului şi puterii politice cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, generate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar şi distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forţa de muncă din România la o precarizare consolidată a relaţiilor de muncă.

Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt ameninţate, şansele pentru relaţii de muncă corecte, bazate pe încredere şi respect reciproc, continuă să se degradeze.

Principiul solidarităţii va deveni o responsabilitate exclusivă a salariaţilor cu restul categoriilor sociale.

Cu salariaţii din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!", transmite BNS în comunicatul de presă remis Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne