Simona Halep, vicecampioană după finala jucată la Roma

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina la Roma, la aceasta contribuind şi o accidentare la gleznă.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep FanSpace/facebook)

Simona Halep nu a mai reuşit să o învingă pe adversara sa din finala turneului turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”. Elina Svitolina (Ucraina, 11), favorită 8, a trecut de Simona Halep (4 WTA), cu scorul de 4-6, 7-5, 6-1, după o partidă de două ore şi 7 minute.

Simona a început bine partida, a făcut două break-uri, dar în ghemul 8, Simona a căzut şi a făcut o entorsă la gleznă. Deşi jucătoarea noastră a rezistat asaltului Svitolinei şi a câştigat prima manşă, căzătura a lăsat urme în starea fizică şi mentală a Simonei, pe lângă oboseala acumulată după cele 10 victorii consecutive de la Madrid şi Roma.

În setul 2, ea a revenit de la 1-3 la 3-3 şi de la 3-5 la 5-5, dar în final s-a impus ucraineanca, care acâştigat şi setul 3, fără probleme.

Ca urmare a finalei jucate la Roma, Simona a acumulat 585 de puncte WTA şi a câştigat 230.565 €.

Totodată, ea şi-a consolidat locul 4 în clasamentul WTA şi s-a apropiat la doar 310 puncte de Karolina Plişkova, care ocupă locul 3.

În ceea ce priveşte clasamentul pentru Turneul campioanelor de la Singapore, Simona a urcat pe locul 5 în clasamentul sezonului 2017.

O altă realizare este că a adunat o serie de 10 victorii consecutive pe zgură: 6 la turneul WTA Premier Mandatory Madrid şi 4 la turneul Premier 5 de la Roma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport