Simona Halep se califică în semifinale la Indian Wells (video)

Simona Halep a avut o adversară dificilă în sferturile turneului american, dar după mai multe reveniri, ca o adevărată campioană, constănţeanca s-a impus în trei seturi în faţa croatei Petra Martic.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Românca Simona Halep (numărul unu mondial), s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells din California, dotat cu premii totale de 7.972.535 dolari, după ce a învins-o pe croata de 27 de ani Petra Martic (locul 51 WTA), cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-3.

Partida a durat două ore şi 23 de minute.

În primul set, Simona a început cu break, s-a desprins la 2-0, iar apoi fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, astfel că s-a impus cu 6-4.

În manşa secundă, Halep a făcut mai multe greşeli, Martic s-a detaşat repede la 3-0 şi a condus cu 4-1 şi 5-2. Halep a revenit, a egalat 5-5, dar în tiebreak croata s-a impus şi a câştigat setul.

În decisiv, românca a luat primul ghem, dar a irosit oportunităţile create şi Martic a condus cu 3-1. După ce a reuşit să-şi găsească calmul şi a continuat să lupte, a câştigat setul cu 6-3 după şi-a adjudecat cinci ghemuri consecutive.

Simona Halep primeşte un cec de 327.965 dolari şi 390 de puncte WTA.

Adversara din penultima partidă a turneului va fi japoneza de 20 de ani Naomi Osaka (44 WTA), care a trecut de cehoaica Karolina Pliskova cu 6-2, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport