Simona Halep se califică în optimi la Miami, în mai puţin de o oră

La Miami Open, Simona Halep obţine încă o victorie şi trece de jucătoarea Anette Kontaveit. Este evident progresul din punct de vedere al constanţei şi preciziei jocului.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (BNP Paribas Open/facebook)

Simona Halep (5 WTA) a învins-o pe Anett Kontaveit (Estonia, 112), venită din calificări, cu scorul de 6-3, 6-0, la turneul WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”. Partida a durat 55 de minute.

Jocul Simonei a fost superior în ceea ce priveşte precizia şi constanţa celor anterioare. Constănţeanca a făcut break din primul ghem al partidei şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul. De la scorul de 4-3 în primul set, românca nu a mai pierdut niciun ghem.

Adversara jucătoarei noastre din optimi va fi australianca în vârstă de 32 de ani Samantha Stosur (19 WTA, maxim al carierei: 4 WTA / februarie 2011), favorită 14, care a trecut în turul 3 de Shuai Peng (China, 43) cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5. Palmaresul jocurilor dintre Halep şi Stosur este egal: 4-4.

Simona Halep a acumulat 120 de puncte pentru calificarea în optimile de finală.

La sfârşitul partidei, jucătoarea noastră a declarat: "Sunt foarte mulţumită, cred că am jucat cel mai bun tenis de până acum din acest an şi m-am bucurat de fiecare clipă petrecută în teren. Nu mă aşteptam să vină atâta lume la meci şi vă mulţumesc că aţi făcut-o. Am vrut să fiu foarte agresivă, să stau aproape de linia de fund şi să lovesc mingea repede, s-o determin să se deplaseze. Şi serviciul meu a fost bun astăzi. Totul mi-a mers şi m-am simţit uşoară pe teren, astfel încât am reuşit să fug mult. Va fi un meci greu cu Sam, dar ştiu cum să joc cu ea. Va fi o provocare pentru mine. Dar vin după o pauză şi nu am nimic de pierdut, aşa că vreau să mă bucur de meci şi să dau tot ce pot, la fel ca astăzi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport