Simona Halep s-a calificat în optimi la Toronto (video)

Sportiva noastră a debutat cu o victorie în turul 2 al turneului de la Toronto (în primul tur a avut bye), învingând-o pe slovaca Magdalena Ribarikova.
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto (Maria Matyiku / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Simona Halep (locul 2 mondial) a învins-o pe Magdalena Ribarikova (28 ani, 33 WTA), venită de pe poziţia de luky looser, cu scorul de 6-3, 6-4 şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari.

Românca, deţinătoarea titlului la Rogers Cup anul trecut, la Montreal, s-a impus după o oră şi 38 de minute.

Simona Halep la Rogers Cup in Toronto
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto (Maria Matyiku / Epoch Times)

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3, după care Simona a preluat controlul cu ajutorul serviciului şi a reuşit un break decisiv, câştigând manşa cu 6-3.

În setul doi, slovaca şi-a fructificat serviciul, dar Halep a egalat şi apoi a reuşit un break: 2-1. Românca şi-a pierdut imediat serviciul (2-2), dar a revenit şi s-a desprins la 4-2. Slovaca a egalat pentru 4-4, dar Simona a făcut un nou break şi a încheiat setul cu 6-4.

Simona Halep la Rogers Cup in Toronto
Simona Halep la Rogers Cup in Toronto (Maria Matyiku / Epoch Times)

După meci, Simona Halep a declarat: "A fost un meci foarte bun din punctul meu de vedere, adversara nu prea mi-a dat ritm şi a fost dificil să găsesc ritmul într-un final. Cred că a fost un meci destul de bun pentru amândouă, ambele am fost cu încrederea sus după rezultatele anterioare.", a declarat Simona Halep, ulterior meciului, pentru Epoch Times.

"Mă gândesc că pot să câştig şi meciul doi, însă niciodată nu se ştie în teni,s aşa că doar încerc s-mi fac treaba şi să fiu cât de bine pregătită mâine!', a adăugat Halep.

Halep va primi un cec de 28.030 dolari şi 105 puncte WTA.

Adversara din optimi a Simonei va fi cehoaica Barbora Strycova (31 ani, 26 WTA). Simona conduce cu 3-1 în meciurile directe, obţinând ultima victorie anul acesta, la Stuttgart, cu 6-2, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport