Simona Halep o învinge pe Sevastova şi se califică în sferturi la Cincinnati

Constănţeanca va juca cel de-al zecelea sfert de finală consecutiv la turneul american de la Cincinnati.
Simona Halep - RogersCup Toronto 2017
Simona Halep - RogersCup Toronto 2017 (Maria Matyiku / Epoch Times)

Într-o partidă contând pentru optimile de finală ale turneului WTA Premier 5 de la Cincinnati (Ohio), dotat cu premii totale de 2.536.154 dolari, Simona Halep (locul 2 WTA) a dispus de letona Anastasija Sevastova (16), cu scorul de 6-4, 6-3. Partida a durat o oră şi 18 minute.

În setul 1 Simona a fost condusă cu 4-2, dar a redresat scorul, câştigând manşa şi apoi setul 2 cu 6-3. Nu a fost o partidă uşoară, constănţeanca nefiind în cea mai bună formă, dar este posibil ca după ce ajunge în sferturi să joace un tenis mai bun.

Halep a făcut 4 duble greşeli, a reuşit 15 winners şi a adunat 28 de erori neforţate. Sevastova a avut 14 winners şi nu mai puţin de 36 de erori neforţate.

Simona Halep are acum 5-3 în meciurile directe cu Sevastova (27 ani, 16 WTA), pe care a învins-o în ultimele patru confruntări. Precedentele trei au fost anul trecut în finală la Bucureşti, anul acesta la Stuttgart, în sferturi, şi în semifinale la Madrid.

Halep şi-a asigurat un cec de 60.105 dolari şi 190 de puncte WTA.

Adversara Simonei din sferturi va fi britanica Johanna Konta, care a învins-o pe slovaca Dominika Cibulkova cu scorul de 6-3, 6-4.

Halep a pierdut finala la Cincinnati în 2015, în faţa Serenei Williams, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Angelique Kerber.