Simona Halep ar putea fi "Jucătoarea anului". WTA a anunţat sportivele nominalizate

Românca Simona Halep, actualul număr unu mondial în tenisul feminin, a fost nominalizată de asociaţia profesionistă de tenis (WTA) la titlul de ”Jucătoarea anului”.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (China Open/facebook)

Celelalte jucătoare nominalizate sunt: Garbine Muguruza (Spania), Jelena Ostapenko (Letonia), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina) şi Venus Williams (SUA), informează site-ul WTA.

Simona Halep este lidel mondial, iar în acest an a jucat finala turneului de la Roland Garros şi a câştigat turneul Premier Mandatory de la Madrid.

Jelena Ostapenko este campioana de la Roland Garros, Garbine Muguruza a câştigat titlul la Wimbledon, Elina Svitolina a câştigat cinci titluri WTA în acest sezon, Karolina Pliskova a fost şi ea numărul 1 WTA, iar Venus Williams a jucat două finale de Grand Şlam şi a revenit în Top 5 WTA.

Nominalizările la alte categorii

În proba de dublu a anului au fost nominalizate echipele: Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveţia), Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia).

Jucătoarea cu cel mai mare progres în acest an (jucătoare din top 100 care au arătat un progres semnificativ în 2017): franţuzoaicele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic, letona Jelena Ostapenko, ucraineanca Elina Svitolina, americanca Coco Vandeweghe.

Jucătoarea care au intrat în top 100 sau au avut realizări bune în 2017: Catherine Bellis (SUA), Beatriz Haddad Maia (Brazilia), Elise Mertens (Belgia), Marketa Vondrousova (Cehia)

Revenirea anului (jucătoare care au coborât în clasament din cauza unor accidentări sau din motive personale, iar rezultatele din acest sezon le-au readus în vârf): Ashleigh Barty (Australia), Madison Keys (SUA), Petra Kvitova (Cehia), Sloane Stephens (SUA).

Voturile presei se vor încheia pe 16 octombrie, iar câştigătoarele vor fi anunţate la Turneul Campioanelor de la Singapore, anunţă WTA.