Siegfried Mureşan, nemulţumit de guvernarea PSD-ALDE: 1 din 2 români suferă din cauza sărăciei

Deputatul european Siegfried Mureşan a atras atenţia că 1 din 2 români suferă din cauza sărăciei, un nou semnal de alarmă pentru Guvernul PSD-ALDE.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Jumătate din populaţia României se confruntă, potrivit datelor Eurostat, cu deprivare materială şi socială, ţara noastră înregistrând cel mai mare procent din Uniunea Europeană - 50%, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Astfel, 1 din 2 români nu şi-a putut permite anul trecut cel puţin cinci lucruri dintr-o listă de 13, printre care: o masă ce conţine carne de pui sau peşte o dată la două zile, încălzirea adecvată a locuinţei, înlocuirea hainelor uzate cu unele noi, două perechi de pantofi corespunzători şi achitarea la zi a chiriei, ratei sau întreţinerii. Situaţia este îngrijorătoare şi în Bulgaria, vecinii noştri ne depăşesc şi la acest capitol, înregistrând o rată mai mică, de 48%, în ceea ce priveşte deprivarea materială şi socială în rândul populaţiei. Vedem acum că România stă mai prost decât Bulgaria şi la acest capitol, după ce recent am văzut că ţara vecină stă mai bine decât noi în ceea ce priveşte infrastructura, sănătatea, educaţia, eficienţa pieţei forţei de muncă şi inovarea. Adică principalele domenii de care investitorii ţin cont atunci când vor să investească şi să creeze locuri de muncă", a declarat Siegfried Mureşan.

Ce face Guvernul PSD-ALDE?

"Creşte deficitul şi preţurile bunurilor de consum în timp ce jumătate din români resimt lipsuri materiale de bază. Spun foarte clar: pentru ca oamenii să se bucure în mod real de o creştere economică avem nevoie de sporirea investiţiilor care creează locuri de muncă stabile şi bine plătite în mediul privat, de absorbţia şi buna folosire a fondurilor europene pentru investiţii în infrastructură, şcoli, spitale şi de menţinerea unui deficit bugetar redus. Asta este obligaţia Guvernului: să producă bunăstare pentru oameni, nu să îi împovăreze şi să-i priveze de nevoile de zi cu zi", a precizat Siegfried Mureşan.