Siegfried Mureşan: Guvernul PSD-ALDE, un dezastru la mai toate capitolele! România, în prag de criză

În loc să creeze condiţii favorabile mediului de afaceri, tot ce vedem din partea PSD-ALDE sunt măsuri de creştere a consumului, cheltuieli nesustenabile şi o îndatorare tot mai mare a românilor. Pe zi ce trece, România e tot mai aproape de prăpastia unei noi crize, a avertizat deputatul european Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Încă un eşec al Guvernului PSD-ALDE: după creditele mărite, scumpirea combustibililor şi creşterea datoriei externe a României, avem şi 20% mai puţine investiţii străine, a remarcat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Indicatorii economici arată de la o zi la alta o Românie tot mai aproape de prăpastia unei noi crize. Ultimele date publicate de Banca Naţională a României arată că investiţiile străine directe au scăzut în opt luni de guvernare PSD-ALDE cu peste 500 de milioane de euro, aproape 20% mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016. Sunt consecinţele directe ale politicilor PSD şi ALDE, unui cadru fiscal-bugetar impredictibil, lipsei de reforme economice şi lipsei investiţiilor publice în infrastructură şi educaţie, principalii factori de care investitorii ţin cont atunci când vor să investească sau să-şi extindă activitatea", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit deputatului european, anul trecut investiţiile străine au dus la crearea a peste 17.000 de locuri de muncă în România, dar Guvernul PSD-ALDE ne dovedeşte că nu vrea să producă noi locuri de muncă.

"În loc să creeze condiţii favorabile mediului de afaceri şi să stimuleze investiţii care să genereze noi locuri de muncă, tot ce vedem din partea PSD-ALDE sunt măsuri de creştere a consumului, cheltuieli guvernamentale nesustenabile şi salarii mărite pentru angajaţii la stat, pe care în curând nu vom mai avea de unde să le plătim, şi o îndatorare tot mai mare a României şi a românilor. În primele opt luni ale anului, Guvernul PSD-ALDE a crescut deja datoria externă totală a României cu 1,16 miliarde de euro, iar aceşti bani vor fi plătiţi din buzunarele românilor în anii care vin", a precizat Siegfried Mureşan.

În acelaşi timp, europarlamentarul a atras atenţia că deficitul de cont curent a crescut în ultimele opt luni cu 1,4 miliarde de euro până la un nivel istoric, românii ajungând să consume tot mai mult produse aduse din străinătate decât pe cele din producţie internă.

"Efectele acestui deficit se simt în buzunarul fiecărui român pentru că preţurile bunurilor de consum cresc, iar importurile vor pune tot mai multă presiune pe puterea de cumpărare a românilor. Pe lângă creşterea datoriei externe a României şi a importurilor de bunuri, Guvernul PSD-ALDE se dovedeşte a fi un dezastru la mai toate capitolele. În nouă luni de guvernare a reuşit să scumpească deja creditele imobiliare şi celelalte credite cu dobândă variabilă pe care le plătesc românii, a scumpit benzina şi motorina, ceea ce aduce cu sine scumpiri în lanţ pentru toate produsele de pe piaţă, a înjumătăţit cheltuielile cu investiţiile din bani publici care ar fi generat noi locuri de muncă pentru români. Să mai pomenesc de principala preocupare a PSD şi ALDE, lupta de zi cu zi cu justiţia pentru a-i scăpa pe marii corupţi din partid de problemele penale pe care le au şi pentru a slăbi legile justiţiei ca să le permită să fure în continuare din avutul ţării? Sau despre eşecul total în politică externă?", a continuat Siegfried Mureşan.

În opinia politicianului, majoritatea PSD-ALDE şi Guvernul s-au decredibilizat complet în faţa partenerilor europeni şi internaţionali din cauza adoptării Ordonanţei 13 şi sunt total absenţi în dezbaterile europene privind viitorul UE post-Brexit care generează discuţii, în această perioadă, în toate cabinetele din statele membre, mai puţin în România.

"Guvernul PSD-ALDE trebuie să renunţe de urgenţă, acum cât nu este prea târziu, la măsurile care sufocă mediul de afaceri şi pun presiune pe buzunarele românilor şi să adopte o strategie coerentă de susţinere a competitivităţii economiei care să ducă la o creştere economică durabilă. Avem nevoie de investiţii în infrastructură, educaţie, sănătate, inovare, nu de politici falimentare de creştere a consumului şi asta doar pentru a pune în aplicare un program de guvernare despre care experţii în macroeconomie spun că este unul irealizabil şi periculos pentru economia unei ţări aflată în situaţia României", a conchis Siegfried Mureşan.