Siegfried Mureşan: Ce trebuie să facă prim-ministrul României în următorul an

Ce trebuie să facă prim-ministrul României în următorul an: în primul şi în primul rând, trebuie să fie un model, zi de zi, a opinat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

România are nevoie de un prim-ministru cinstit, competent şi harnic, care să ştie ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi vieţile românilor şi care să fie capabil să scoată România din trecut şi să o ducă în viitor, a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul european Siegfried Mureşan, propunerea de premier înaintată preşedintelui Klaus Iohannis de către PMP-ul condus de Traian Băsescu.

"În primul şi în primul rând, trebuie să fie un model. Zi de zi! În al doilea rând, trebuie să pregătească Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe care România o va prelua pentru prima dată la 1 ianuarie 2019. Pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, preşedinţia Consiliului este prioritatea zero în cele şase luni în care o exercită. Este cea mai mare oportunitate pe care o are ţara noastră de a influenţa agenda Uniunii de când am devenit stat membru al UE. Este momentul în care toată lumea se va uita la noi. Toată Europa îi va privi în ochi pe cei care ne vor reprezenta.

Acesta este momentul să punem toată România pe harta Uniunii Europene: cultura, istoria, turismul, sportivii români, olimpicii, întreprinzătorii, fermierii, artiştii, tinerii, persoanele în vârstă; să ne prezentăm ca o ţară deschisă, inovatoare, orientată spre viitor. Preşedinţia UE este prilejul de a aduce Europa aproape de fiecare cetăţean, de a explica fiecăruia avantajele apartenenţei la Uniunea Europeană şi de a face oamenii să le simtă. În plus, în timpul preşedinţiei române se va decide bugetul UE pe următorii 7 ani, iar România va avea responsabilitatea de a conduce negocierile foarte grele la nivel european privind forma finală a bugetului. De rezultatul acestor negocieri va depinde câte fonduri europene va primi România până în 2027", a declarat Siegfried Mureşan.

În al treilea rând, europarlamentarul consideră că prim-ministrul României trebuie să absoarbă toate fondurile europene care ne stau la dispoziţie, pentru că acestea ne permit să construim autostrăzi, căi ferate, poduri, şcoli, spitale, ne ajută să dezvoltăm agricultura şi să facem România mai puternică, în ansamblul ei. Astfel, se va îmbunătăţi simţitor viaţa oamenilor, însă banii trebuie absorbiţi acum pentru ca oamenii merită să trăiască mai bine acum şi în viitor.

"În al patrulea rând, trebuie să pregătească ţara pentru aderarea la zona euro. Aderarea trebuie pregătită bine, trebuie îndeplinite criteriile de aderare la moneda unică prevăzute de Tratatul de la Maastricht: deficit bugetar şi datorie publică reduse, stabilitatea ratei de schimb, precum şi rate reduse ale inflaţiei şi dobânzii pe termen lung. În prezent, România nu îndeplineşte toate aceste criterii. Aderarea la zona euro va însemna mai multe investiţii, mai multe locuri de muncă şi mai multe oportunităţi pentru companiile româneşti.

Avem nevoie de un prim-ministru care să se gândească la tineri şi să investească în şcoli, dar şi la vârstnici pe care trebuie să îi sprijine pentru a se recalifica şi a avea acces la noi forme de muncă. Fermierii, profesorii, medicii, întreprinzătorii trebuie să fie pe lista de priorităţi ale prim-ministrului. Lumea s-a schimbat. Secolul trecut s-a încheiat, dar clasa politică din România e dominată de oameni din trecut, de idei din trecut. Trăim în altă lume acum. Avem nevoie de politicieni care să înţeleagă această lume şi să aibă soluţii pentru provocările cu care ne vom confrunta în următorii ani. A venit timpul să nu ne mai lăsăm conduşi de nulităţi!", a precizat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne