Shen Yun fascinează Spania cu finalul său "apoteotic" (video)

Fosta model Francina Diaz Mestre, director al agenţiei de modele Francina International Modeling Agency, şi-a exprimat entuziasmul după ce a vizionat spectacolul Shen Yun
Fosta model Francina Diaz Mestre, director al agenţiei de modele Francina International Modeling Agency, şi-a exprimat entuziasmul după ce a vizionat spectacolul Shen Yun (La Gran Epoca)

Shen Yun Performing Arts arată lumii ceea ce părea incredibil acum 10 ani: o companie de dans care în câţiva ani ajunge să aibă patru grupuri care prezintă turnee simultan, în toată lumea, repurtând succese imense la nivel mondial. Încă din 2006, Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, a încântat milioane de oameni prezentând-le dansul clasic chinez şi frumuseţea culturii chineze antice.

Prezentă al treilea an consecutiv în Spania, Shen Yun a prezentat două spectacole în 17 şi 18 martie, la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, impresionând pubicul​​ care a aplaudat entuziast în picioare minute în şir.

Spectacolele companiei de dans clasic chinez din New York i-a transportat pe catalani într-o călătorie prin cei 5000 de ani ai culturii divine chineze, transmiţându-le valorile tradiţionale. Dansul clasic chinez, partea centrală a spectacolului Shen Yun, a fost transmis de generaţii la curţile imperiale din China, dar şi printre oamenii de rând şi este folosit de companie pentru a transpune în scenă legende din China Antică sau tradiţii şi costume ale diferitelor etnii sau dinastii ale Vechiului Imperiu.

Spectacolul din anul acesta a prezentat alte legende, o nouă coregrafie, costume noi, fundaluri digitale şi o muzică interpretată live de singura orchestră simfonică din lume care combină instrumentele din Vest cu cele din Est. Iar reacţiile publicului spaniol nu s-au lăsat aşteptate.

Publicul şi-a format propriile sale tradiţii vizionând spectacolele în fiecare an şi invitând tot mai multe persoane. Doamna Conchita Feliú, de exemplu, este un agent de turism, care a văzut Shen Yun anul trecut şi fiind impresionată de show, în acest an s-a decis să facă un dar deosebit unui număr de 40 de clienţi ai săi, invitându-i să vizioneze acest spectacol excepţional.

"Am aşteptat spectacolul foarte entuziasmaţi, deoarece l-am văzut anul trecut şi ne-a plăcut enorm, dar în acest an ne-a impresionat şi mai mult, deoarece sunt înfăţişate multe scene noi - în fiecare an este diferit -, cu dansuri şi legende noi; rochiile sunt fabuloase, în special cele ale femeilor manciuriene, cu mânecile foarte lungi. Apoi, tenorul, soprana şi o mulţime de alte lucruri..., iar orchestra nu merită nota 10, ci 12!", a declarat entuziasmată doamna Feliú după spectacol pentru ziarul La Gran Epoca.

Analizând de ce este atât de special Shen Yun, doamna Feliú a declarat că apreciază spectacolul foarte mult "pentru că te face să te simţi într-un alt paradis, te face să visezi. Cu acest spectacol eşti în altă lume, cel puţin pentru câteva ore, deoarece, după aceea, ne întoarcem la realitate".

"Mă simţeam în culmea fericirii", a declarat dna Feliu mărturisind că anul viitor va repeta experienţa.

"Spectaculos! O muncă excelentă, totul perfect", a notat şi doamna Georgina Rigola, fostă dansatoare la Gran Teatre del Liceu şi directoarea Concursului Ciutat de Barcelona. Aceasta a comentat, de asemenea, emoţiile pe care le-a simţit: "Există un punct în care se pare că sunt în Rai. Coregrafia şi punerea în scenă, împreună cu garderoba diafană, te fac să ai sentimentul că într-adevăr te afli într-un loc elevat, care nu este pământesc. Eu ştiu câtă muncă este necesară pentru a face posibil acest lucru, de aceea îmi place să vizionez spectacolul".

Doamna Bentz Oliver, pianistă şi terapeut muzical a apreciat dansurile companiei Shen Yun, care sunt însoţite de muzica unei orchestre excepţionale, ce combină două dintre cele mai bune tradiţii clasice - chineză şi occidentală - având ca rezultat un sunet unic şi armonios ce emană sensibilitate şi putere.

"Te transportă, îţi oferă o relaxare care te face să crezi că eşti în ceruri", a mărturisit doamna Oliver. "Este o muzică care te vindecă", a continuat terapetul muzical. "Prin intermediul muzicii este coexistenţă, unitate, oamenii relaţionează, de aceea am spus că este un spectacol minunat".

Un final "apoteotic"

În noaptea de deschidere a vizionat spectacolul şi renumitul fost model Francina Diaz Mestre, director al agenţiei de modele Agenţia Internaţională pentru Modele Francina (Francina International Modeling Agency), care a accentuat mai multe aspecte ale showului.

"Spectacolul este extraordinar.. Disciplina, arta pe care o deţin şi orchestra! Senzaţional! Aşa că, în general, am văzut un spirit atât de sensibil şi de luptă pentru tot ceea ce fac. Dansatorii şi cântăreţii demonstrează că sunt capabili să facă lucruri extraordinare ... m-au încântat! ".

Directorul agenţiei de modeling a adăugat că ceea ce a lovit-o cel mai mult a fost sfârşitul spectacolului, pe care l-a descris ca fiind "apoteotic".

"E la fel ca tunelul timpului, care nu se termină niciodată, şi arată că speranţa nu dispare".

După succesul din Gran Teatre del Liceu, Barcelona, Shen Yun îşi continuă turneul mondial până la mijlocul lunii mai. Pentru alte date şi oraşe în care spectacolul este prezentat, accesaţi ShenYun.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură