Sfidând cunoştinţele prezente. Un ascet indian nu mănâncă şi nu bea apă de mai bine de 70 de ani [video]

Prahlad Jani
Prahlad Jani (www.collective-evolution.com)

Corpul uman este cu siguranţă mult mai fascinant decât ne putem imagina. Mărturie stau abilităţile incredibile dobândite de cei care fac o prioritate din cultivarea acestuia prin intermediul meditaţiei şi utilizării aşa-numitei energii vitale (qi, sau prana) - yoghini, tibetani, maeştri de qiqong etc. - care ajung să-şi controleze corpul şi procesele sale subtile în modalităţi ce depăşesc cu mult puterea noastră de înţelegere.

Poate aţi auzit de călugării tibetani care rezistă la temperaturi extrem de scăzute îmbrăcaţi doar cu o fâşie de pânză, sau de yoghinii care, graţie puterii de concentrare, îşi pot încetini metabolismul, controla bătăile inimii, temperatura şi respiraţia până la un punct în care sfidează limitele acceptate de ştiinţa modernă.

Un nou caz a dat bătăi de cap medicilor. Aceştia au rămas uimiţi de puterea unui sadhu (ascet, persoană sfântă) indian în vârstă de 86 de ani pe nume Prahlad Jani, care susţine că nu a mâncat şi nu băut nimic în ultimii peste 70 de ani. Cu toate acestea, ascetul este perfect sănătos.

De mic copil, la 7 ani, Mataji, cum mai este numit ascetul indian, a plecat să trăiască în junglă, iar la vârsta de 11 ani a trecut printr-o experienţă mistică - un lucru care i-a schimbat viaţa. Ascetul susţine că în drumul său spre Divinitate şi auto-eliberare o zeiţă l-a binecuvântat astfel că, de la vârstă de 12 ani, nu mai are nevoie să mănânce sau să bea apă.

"Deşi merg 100 sau 200 km prin junglă, nu transpir şi nu mă simt obosit sau somnoros. Eu pot medita timp de trei, opt sau 12 ore. Sau chiar luni", a precizat Mataji, citat de Daily Mail.

Ascetul indian trăieşte acum într-o peşteră în junglă. Se scoală în fiecare zi la 4 dimineaţa şi meditează cea mai mare mare parte din zi. Ca el sunt mulţi alţi sandhu sau yoghini indieni care au ales să renunţe la viaţa normală şi să se retragă din societate, concentrându-şi atenţia doar pe viaţa spirituală.

Misteriosul fenomen este supus testelor ştiinţifice

Mataji a fost supus la două investigaţii medicale, în 2003 şi în 2010, realizate sub coordonarea dr. Sudhir Shah, un neurolog din cadrul spitalului Sterling din Ahmedabad, India. Ambele studii au atestat inexplicabilul.

În 2003, dr. Sudhir Shah, alături de alţi medici de la spitalul Sterling, l-au observat pe Jani timp de 10 zile, timp în care acesta a stat într-o cameră sigilată cu geam de sticlă echipată cu cameră de supraveghere. Singurul fluid pe care l-au lăsat în camera a fost puţină apă, într-un pahar de laborator, cu care acesta să îşi clătească uneori gura. Cantitatea a fost măsurată după utilizare pentru a se demonstra că nu a fost consumată.

Scanerele au arătat o oarecare acumulare de urină în vezică care însă a fost ulterior reabsorbită de corp, în rest, clinic vorbind, Mataji era într-o stare perfectă de sănătate.

În cadrul celui de-al doilea experiment care a ţinut 15 zile, din mai 22 aprilie până pe 6 mai 2010, ascetul indian a fost din nou monitorizat non-stop în spitalul Sterling, de către dr. Sudhir Shah şi o echipă de 35 de cercetători din cadrul Institutului de Fiziologie şi Ştiinţe înrudite al Ministerului Apărării.

Mataji a trecut cu brio prin toate testele medicale. Monitorizat video 24 de ore pe zi, bătrânul indian a reuşit să îi convingă pe doctori că nu este un impostor, ci un adevărat miracol. Cercetătorii l-au examinat zilnic, i-au luat sânge şi i-au scanat organele interne, creierul şi vasele de sânge, precum şi capacitatea sa cognitivă.

Ascetul a fost scos din cameră doar pentru teste şi pentru expunerea la soare, iar în tot acest timp el a fost filmat pentu a se asigura autenticitatea rezultatelor finale.

În această perioadă, el nu a consumat nimic. Niciun om normal nu ar putea să supravieţuiască în astfel de condiţii – numai lipsa de apă ar fi trebuit să-l omoare. Dar Mataji nu numai că nu a suferit nicio problemă, mai mult - era în stare bună de sănătate în ciuda faptul că a trăit doar cu aer timp de două săptămâni.

Medici sunt uluiţi de rezultate

La prezentarea concluziilor preliminare, Dr. Shah, alături de dr. Ilavashagn, biolog al Institutului de Fiziologie şi Ştiinţe înrudite al Ministerului Apărării, au recunoscut că cercetătorii sunt stupefiaţi de acest fenomen.

"Este sănătos, mintea lui este ascuţită. Ceea ce este cu adevărat uimitor şi un lucru care nu poate fi explicat este că el nu a avut scaune şi nici nu a urinat. Din cunoştinţele mele, acest lucru nu are precedent medical", a adăugat doctorul Ilavashagn.

"E incredibil. Zeci de echipamente medicale l-au ţinut sub supraveghere atentă. Se pare că procesele biologice care au loc în corpul său sunt fără precedent, niciodată înainte în istoria medicinei moderne nu s-au înregistrat astfel de anomalii", a declarant unul dintre doctorii care l-au examinat.

După finalizarea examenelor medicale, Mataji a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la spitalul Sterling: "Sunt în formă şi puternic astăzi şi chiar doctorii sunt de acord. Au făcut toate testele posibile timp de 15 zile şi s-a dovedit că nu am nevoie de mâncare pentru a mă menţine în putere. Sunt puternic şi sănătos, pentru că aşa vrea Dumnezeu să fiu."

Deci, care este explicaţia pentru capacitatea sa de a îndura aceste privaţiuni? Nimeni nu ştie sigur. Cercetătorii din cadrul Ministerului Apărării din India sunt de părere că înţelegerea acestui fenomen ar putea ajuta soldaţii să supravieţuiască fără mâncare şi apă, sau asista astronauţi şi chiar salva vieţile oamenilor prinşi în dezastre naturale.

"Încă nu ştiu cum supravieţuieşte. Fenomenul este încă un mister. Dacă Jani nu îşi ia energia din alimente şi apă, el trebuie să o ia din alte surse de energie din jurul lui, lumina soarelui fiind una dintre ele. Ca medici, nu putem închide ochii la posibilităţi, la existenţa unei alte surse de energie în afară de calorii", a declarat dr. Sudhir Shah, la sfârşitul experimentului, potrivit humansarefree.com.

După efectuarea testelor respective, Ministerul indian al Apărării s-a declarat interesat să continue testele pentru a determina modul în care sunt eliminate din corp deşeurile metabolice, locul de unde îşi ia Mataji energia pentru subzistenţă şi modul în care îşi susţine el hidratarea.

Ciudat este că Mataji a explicat că primeşte nutrienţi dintr-o "substanţă care curge dintr-o gaură aflată în cerul gurii lui". Această substanţă se numeşte Amrit sau Amrita în numeroase texte yoghine.

Amrit este un cuvânt sanscrit care înseamnă "fără de moarte". Mai frecvent, Amrit a fost tradus ca "nectarul divin" sau "nectarul zeilor". Mulţi yoghini avansaţi pretind că au experimentat substanţa Amrit, despre care se crede că este secretată de glanda pineală şi cea pituitară atunci când sunt activate de practicile yoga avansate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.