Sergiu Mocanu: Usatîi vrea să fie din nou prieten cu Plahotniuc. Nu i se va permite

În încercarea de a-i transmite lui Plahotniuc că îşi doreşte rezolvarea dosarului penal deschis la Chişinău şi o nouă relaţie de prietenie, Renato Usatîi a încercat chiar s-o atace pa Maia Sandu, însă nu-i va reuşi, consideră liderul Mişcării Antimafie.
Renato Usatîi, primarul oraşului Bălţi
Renato Usatîi, primarul oraşului Bălţi (facebook.com)

Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, şi-a anunţat public decizia de a demisiona din funcţia de primar al oraşului Bălţi luni 12 februarie, iar joi a fost şi demis prin decizia Consiliului Municipal Bălţi, după ce a depus o cerere în acest sens la 13 februarie.

În context, preşedintele Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, presupune că Usatîi şi-ar dori să se înţeleagă din nou cu Plahotniuc, dând câteva semne clare în acest sens în ultima sa apariţie la emisiunea „Politica” de la TV 8, îndeosebi prin modul în care a atacat-o pe Maia Sandu, „impardonabil”.

Să povesteşti tu într-o emisiune că o să apară un film care va discredita şi aşa mai departe, pe mine mă apasă foarte mult această mizerie din spaţiul public. Ei duc lupta politică în derizoriu. Nu îmi place modul în care se manifestă Maia Sandu, dar să ajungi să şantajezi aceşti oameni printr-o dezvăluire, scurgere de informaţii, că se vor da nişte mizerii pe internet după care site-urile lui Plahotniuc să le preia, mie mi se pare că mesajul public degradează”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Politicianul a ţinut să specifice faptul că Usatîi după ce şi-a amintit că în trecut a fost bun amic cu Plahotniuc, ulterior şi-a anunţat demisia din funcţia de primar de Bălţi. În context, Mocanu a menţionat că nu e pentru prima dată când spune că „Usatîi este vârful de lance a acelei părţi a FSB-ului rusesc care este îmbinată foarte bine cu criminalitatea internaţională din Rusia”, referindu-se la elementele criminale care au fugit altădată din Republica Moldova şi cu care Plahotniuc se află acum în conflict.

Totodată, liderul Mişcării Antimafie a precizat că nu crede că lui Usatîi îi va reuşi să ajungă să se împrietenească din nou cu Plahotniuc, deşi dă semnale clare că vrea să-şi rezolve problema lui cu dosarul penal deschis la Chişinău privind tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunţov.

"Dacă Usatîi va fi condamnat în Republica Moldova pentru tentativă de omor, el nu va sta în confort mare nici la Moscova. Nu exclud faptul că Usatîi va încerca să facă o tranzacţie cu Plahotniuc, nu cred că îi va reuşi pentru că există alte forţe în spatele lui care nu vor permite acest lucru”, a conchis Sergiu Mocanu.