Semnal de alarmă: "Dacă Strada sau partenerii externi nu îi opresc, e sfârşitul democraţiei din România"

Majoritatea PSD-ALDE, cu ajutorul UDMR, a modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor punând bazele unui sistem de vot asemănător celor din statele autoritare, unde legile se adoptă pe repede-înainte, iar dezbaterile parlamentare sunt practic inexistente, demers care l-a revoltat pe deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

S-au adoptat măsurile care ne vor trimite în cascadă înspre a fi un stat neliberal şi autoritar, a tras un semnal de alarmă miercuri, pe pagina sa de socializare, deputatul Claudiu Năsui, făcând referire la modificarea Regulamentului Camerei astfel încât opoziţia să fie împiedică să-şi mai susţină propunerile în plen.

"Urmează, pe bandă rulantă, necontestabile, legile justiţiei, asumarea controlului efectiv al justiţiei de către executiv, şi rând pe rând preluarea oricărei puteri nu e încă stăpânită, pe persoană fizică. Guvernul pregăteşte reguli prin care să poată opri proteste. În Parlament urmează să se decidă cenzurarea oricărei ştiri negative despre corupţie. Şi îi vedem pe cei de la putere cum ameninţă magistraţii şi protestatarii", a declarat Năsui.

Potrivit parlamentarului USR, dacă Strada sau partenerii externi nu îi opresc, e sfârşitul democraţiei din România.

"Şi totul s-a întâmplat şi a fost posibil numai cu votul UDMR-ului alături de PSD-ALDE. Asta nu are nicio legătură cu etnia cuiva, ci cu un grup de reprezentanţi corupţi, cel puţin în sens moral. E grav", a subliniat Năsui.

Deputatul a arătat mai jos câţi bani au primit de la stat fiecare dintre formaţiunile din Parlament în primele 9 luni ale lui 2017, "că să înţelegeţi că voi îi plătiţi ca să facă toate astea".

Banii primiţi de partide
Banii primiţi de partide (Claudiu Năsui)