Semnal de alarmă: "Alianţa toxică PSD - ALDE a mai furat o jumătate de miliard"

În urma unei ordonanţe adoptate de Guvern şi validate apoi de Parlament, jumătate de miliard de euro nu vor mai merge la investiţii pentru apă, canalizare, drumuri judeţene, ci vor merge pe partea de protecţie socială, acuză liberalul Florin Roman.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Alianţa PSD - ALDE "a furat", în urma adoptării OUG 90, o jumătate de miliard de euro din bugetele autorităţilor locale, în urma acestui "furt" primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene urmând să fie obligaţi să taie 10% din banii pentru investiţii şi să îi transfere la partea de protecţie socială. Mai mult, taxele şi impozitele locale se vor majora spectaculos, a avertizat miercuri deputatul PNL Florin Roman.

"În urma deciziei Parlamentului, în urma adoptării Ordonanţei 90, am observat că alianţa toxică PSD - ALDE a mai furat o jumătate de miliard din bugetele autorităţilor locale - primării şi consilii judeţene, şi, practic, obligă preşedinţii de CJ-uri şi primarii să taie 10% din banii pentru investiţii şi să îi transfere către partea de protecţie socială. Din calculul făcut de specialişti ai asociaţiilor profesionale vorbim de o jumătate de miliard de euro, bani care, repet, nu se vor mai duce la investiţii pentru apă, canalizare, drumuri judeţene, ci vor merge pe partea de protecţie socială", a afirmat, miercuri, la Parlament, deputatul PNL Florin Roman.

Liberalul a mai explicat că adoptarea respectivei ordonanţe este unul dintre motivele pentru care coaliţia la putere pregăteşte la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale un act normativ prin care vor obliga din nou primarii să mărească de 6 ori taxele locale în cadrul clădirilor nerezidenţiale şi de 3 ori în cazul clădirilor rezidenţiale.

"Am avut o discuţie cu preşedinţii de CJ-uri ai PNL care solicită şi colegilor lor din alianţa toxică PSD - ALDE să renunţe la împărţirea banilor pe unităţi teritoriale din pixul preşedinţilor de consilii judeţene. Aceşti oameni nu mai vor să împartă aceşti bani în mod contestabil, cum a fost la nivelul judeţelor, şi vor ca aceşti bani să fie împărţiţi transparent, în baza unei formule stabilite de Ministerul de Finanţe", a mai precizat liberalul.

Reamintim că plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne