Secţia pentru procurori a CSM: Poziţiile publice ale membrilor societăţii civile din CSM, forme de imixtiune de neacceptat

Secţia pentru procurori a CSM dezaprobă poziţiile publice referitoare la activitatea DNA, catalogându-le drept "veritabile presiuni" asupra organelor abilitate să facă lumină în scandalul declanşat de fostul deputat PSD Vlad Cosma.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Ca urmare a informaţiilor transmise succesiv în spaţiul public începând de duminică seara referitoare la activitatea unor procurori DNA, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act că aspectele semnalate fac obiectul verificărilor Inspecţiei Judiciare, precum şi obiectul unor cauze penale înregistrate pe rolul Parchetului General, reiese dintr-un comunicat de presă remis miercuri de CSM.

"Secţia reafirmă că într-o societate democratică, respectarea competenţelor instituţionale este o valoare fundamentală. În acest context, dezaprobăm poziţiile exprimate public care tind să emită concluzii înaintea finalizării procedurilor în curs. Astfel de poziţii sunt veritabile presiuni asupra organelor abilitate, singurele în măsură să desfăşoare verificări, într-un cadru legal, asupra tuturor imputaţiilor factuale şi să furnizeze concluzii motivate.

De asemenea, dezaprobăm poziţiile publice ale membrilor societăţii civile din cadrul CSM, referitoare la necesitatea îndeplinirii unor acte procesuale, apreciind că reprezintă forme de presiune şi imixtiune de neacceptat în activitatea magistraţilor învestiţi cu soluţionarea unor cauze penale aflate pe rol. Secţia pentru procurori aşteaptă clarificarea cu celeritate, într-un cadru legal, a tuturor aspectelor apărute în spaţiul public", a transmis Secţia pentru procurori din CSM.