Sebastian Ghiţă, achitat într-unul dintre dosare

Fondatorul România TV a fost achitat într-un dosar vizând acuzaţii de dare de mită, cumpărare de influenţă şi spălare de bani.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat joi pe fostul deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care aceasta a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, relatează Hotnews.

Sentinţa a fost pronunţat în lipsă, Sebastian Ghiţă fiind fugit din ţară încă din iarna lui 2017.

În dosar au mai fost judecaţi Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas - ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La ultimul termen de judecată din 21 mai, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Ghiţă la închisoare cu executare, precizând că dosarul este unul de referinţă pentru corupţia şi legăturile dintre sistemul judiciar şi lumea politică. "Se impune ca pedepsele cu închisoare să fie executate în regim de detenţie efectivă", a susţinut procurorul de şedinţă.