Şcolile din stânga Nistrului cu predare în grafie latină vor primi ajutor financiar din partea statului

În urma unui concurs, Guvernul RM a acceptat pentru finanţare propuneri din Transnistria care prevăd reparaţia şi dotarea unor instituţii educaţionale şi medicale, întreţinerea apeductelor, iluminarea localităţilor etc.
Transnistria
Transnistria (evz.md)

Opt şcoli din stânga Nistrului, cu predare în grafie latină, vor primi câte un ajutor material unic, în valoare de 100 de mii de lei MD. Acest lucru este prevăzut de Programul activităţilor de reintegrare a Republicii Moldova pentru anul 2018, aprobat miercuri de Cabinetul de miniştri.

Potrivit Executivului moldovean, în urma unui concurs de proiecte, prezentate de autorităţile publice locale şi centrale, au fost acceptate pentru finanţare 49 de propuneri. Acestea prevăd reparaţia şi dotarea instituţiilor educaţionale şi medicale, întreţinerea clădirilor şi a apeductelor, iluminarea localităţilor.

Astfel, 23 de localităţi vor beneficia de 5,7 milioane de lei MD pentru renovarea şi extinderea sistemelor de iluminare stradală. Peste 6 milioane de lei MD vor fi direcţionate pentru reparaţia mai multor şcoli, grădiniţe, case de cultură şi apeducte. Totodată, peste 2 milioane de lei MD vor fi folosite pentru amenajarea pieţelor comerciale şi a spaţiilor de recreere în satele din zona de securitate.

În total, în anul 2018 pentru dezvoltarea instituţiilor de învăţământ şi realizarea proiectelor de infrastructură în regiunea transnistreană Executivul de la Chişinău anunţă că vor fi alocate 15 milioane de lei MD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe