Schimbare majoră pentru firme din 2018. Ce le pregăteşte Guvernul Tudose

Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plăti impozit de 1% din cifra de afaceri în loc de 16% din profit, a anunţat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Tudose le pregăteşte o schimbare majoră celor 450.000 de firme care au cifra de afaceri sub un milion de euro, relatează HotNews.ro.

"Avem şi modificări care vor încuraja mediul de afaceri. Pentru 450.00 firme cu cifra de afaceri sub un milion de euro se va institui un impozit de 1% pe cifra de afaceri faţă de impozitul de 16% pe profit cât se plăteşte acum", a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

Demnitarul a mai anunţat o altă modificare a Codului Fiscal: firmele nu vor mai putea fi cercetate penal în cazul unei fraude pe lanţul de TVA "decât dacă există probe materiale că respectivul agent a intrat în contact cu firmele evazioniste. Acum, punerea sub urmărire se putea face doar pe baza unei simple suspiciuni".

"Se elimină astfel situaţiile în care nu se acordă deductibilitate TVA pentru că o companie avusese o relaţie comercială cu a patra sau a cincea companie pe lanţ care crease un lanţ pe evaziune", a adăugat Mişa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne