Scandalul Hexi Pharma. "23 august, ziua în care procurorul general a întors armele de la fapte la science fiction"

Procurorul General a reuşit să semene confuzie în ceea ce priveşte dosarul Hexi Pharma, semnalează Cătălin Tolontan, autor, alături de colegii săi de la GSP, al investigaţiilor ce au relevat că spitalele din România au cumpărat, vreme îndelungată, dezinfectanţi diluaţi.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)

Procurorul General al României a reuşit să semene, prin declaraţiile sale, confuzie în ceea ce priveşte dosarul Hexi Pharma, semnalează Cătălin Tolontan, autor alături de colegii săi de la Gazeta Sporturilor al investigaţiilor ce au relevat că spitalele noastre, colcăind de bacterii şi infecţii au cumpărat, vreme îndelungată, dezinfectanţi diluaţi.

"Involuntar, momentele cele mai riscant-derutante pentru justiţia din România sînt cele în care procurorul general Augustin Lazăr este surprins de presă în faţa Parchetului General.

De regulă, el apare în cadru cu aerul unui trecător plecat la piaţă şi interceptat de televiziuni ca să se pronunţe despre pericolul încălzirii globale. Şi vorbeşte cam la fel.

Astăzi, întrebat despre dosarul Hexi Pharma, Augustin Lazăr a fost atât de confuz încât multă lume a priceput că diluarea dezinfectanţilor Hexi Pharma a fost o chestie aşa, o glumă de autobază, şi că rezultatele de la Institutul Cantacuzino arată că diluarea se încadrează în norme legale.

Moment în care televiziunile au preluat ce-au înţeles, iar fostul ministru Eugen Nicolaescu a declarat: ”Deci a fost un scandal artificial şi, din punctul meu de vedere, provocat special ca să se distrugă această firmă românească”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a urcat chiar miza, candidînd la premiile Hugo şi Nebula cu postarea sa pe facebook în care suspectează că totul a fost făcut cu nişte probe aranjate, scenariul avînd, cine ştie, poate chiar ţinta ca să fie izgoniţi medicii români din ţară.

Urmează, probabil, postarea a doua în care vom afla că aşa e, există date certe care arată că Hexi Pharma e un construct al Binomului şi, desigur, al aceloraşi ziarişti care au scris şi despre Gala Bute, totul cu un singur scop: să plece medicii români ca să vină medicii refugiaţi sirieni. Cei scăpaţi nescufundaţi cu tot cu bărcile lor cu cruce roşie!", scrie Cătălin Tolontan.

Articolul integral poate fi citit aici.