Scandalul arhivei SIPA. Băsescu anunţă că-l dă în judecată pe Ponta

Fostul şef al statului a declarat că îl va da în judecată pe Victor Ponta, după ce acesta l-ar fi acuzat că s-a folosit în interes personal de arhiva SIPA.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Băsescu a declarat miercuri seară, la B1 TV, că îl va da în judecată pe fostul premier Ponta, pe motiv că acesta l-ar fi acuzat că a folosit informaţii din arhiva SIPA în scopuri politice.

PSD a rămas cu frustrări grele, sigur că şi Ponta este unul din marii frustraţi ai PSD-ului, pentru că 10 ani nu m-au putut încovoia, oricum au vrut, oricum au dat-o. Au făcut comisii de anchetă, au făcut suspendări, au făcut de toate.

Am să îi dau o veste proastă lui Victor Ponta. Îl dau în judecată pentru afirmaţii. Am şi cerut înregistrarea. Va răspunde pentru astfel de afirmaţii grave că un preşedinte ar folosi o arhivă a unui serviciu secret în bătălia politică, în rezolvarea unor interese şi aşa mai departe. Şi aici probabil vor putea veni martori din toate serviciile că n-am făcut-o niciodată", a declarat Băsescu.

Declaraţiile lui Băsescu vin în contextul în care, potrivit sursei citate, Victor Ponta afirmase în prealabil despre acest scandal că "singura persoană care a avut acces la acea arhivă şi care a folosit-o este exact Monica Macovei, care pe atunci în 2005-2006, era braţul înarmat al lui Traian Băsescu împotriva adversarilor politici."

În opinia lui Băsescu, ceea ce face Ponta este ca, prin lansarea de noi acuzaţii, să încerce să acopere că el juca tenis de 3 ori pe săptămână cu Maior şi Coldea.

"El e finul lui Maior, el e finul lui Oprea. Nu eu eram la şpriţurile lor de după meciurile de tenis, când se punea ţara la cale şi probabil se mai stabileau şi ceva arestări", a acuzat Băsescu.

Uriaşul scandal SIPA a izbucnit după ce jurnalistul Dan Andronic (pus sub urmărire penală în două dosare) a publicat un incendiar articol în care vorbeşte despre copierea şi sustragerea unor dosare din arhiva fostului serviciu secret de la Justiţie. Practic, Andronic a susţinut că arhiva SIPA (instrument folosit pentru şantajarea magistraţilor) ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, la vremea respectivă ministru al Justiţiei. Din comisie făcea parte şi judecătorul Danileţ.

Reamintim că SIPA conţinea documente vizând viaţa privată a unor magistraţi şi ar fi putut fi folosită pentru şantajarea acestora. Danileţ a negat categoric acuzaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne