Sătul de pleiada de penali, Tudor Chirilă cheamă generaţia Facebook să susţină partidul lui Nicuşor Dan

"Nu, nu mă plăteşte Soros. Nu, nu sunt membru al vreunui partid şi nici nu intenţionez să fiu. Pur şi simplu nu mai vreau să văd un Parlament plin de penali care se apără unii pe alţii şi care ne sfidează fără ruşine", a subliniat Tudor Chirilă, care îi invită pe români să-i susţină cu semnături pe cei de la USB.
Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Tudor Chirilă, unul dintre cei mai cunoscuţi lideri ai generaţiei Facebook, face un apel de mobilizare generală înainte de alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Sătul de pleiada de penali care sfidează fără ruşine poporul, solistul îi cheamă pe oameni să ajute cu semnături Uniunea Salvaţi România, astfel încât partidul lui Nicuşor Dan să poată participa în cursa electorală "şi, cine ştie, poate că vom avea un Parlament un pic mai curat".

"În decembrie ne pregătim de alegeri. De 20 de ani România a fost condusă dezastruos, iresponsabil şi în batjocură de două mari partide care s-au rotit la putere. PSD, pe de-o parte, şi PD, ulterior PDL, mai târziu PNL, pe de altă parte. Au mai fost diverşi sateliţi fără vreo miză reală în afara aceleia de a mai înclina balanţa într-o direcţie sau alta. De fapt, această "rivalitate" PSD-PNL nu a fost decât praf în ochii noştri pentru că interesele transpartinice, strângerile de mână subterane au consfinţit un lucru limpede: o clasă politică, în marea ei majoritate, coruptă.

Excepţiile n-au reuşit decât să întărească regula corupţiei. Ba, la un moment dat, nici nu s-au mai obosit să se ascundă şi s-au aliat pe faţă numindu-se USL. Acum speră că o să uităm. Încet, încet oamenii s-au resemnat şi au renunţat să mai voteze scârbiţi de ideea că nu au cu cine", a scris joi, pe contul său de Facebook, Tudor Chirilă.

Genul acesta de atitudine a făcut, potrivit solistului, ca Gabriela Firea să câştige primăria Capitalei şi peste câteva luni să "greşească" de câteva milioane de euro umflând nişte tabele cu echipamente destinate spitalelor. S-au sesizat consilierii Uniunii Salvaţi România (USR), apoi nişte ONG-uri şi primăria a dat înapoi invocând "erori de redactare".

"Pe scurt, oamenii sunt la fel de scârbiţi şi consideră că nu au cu cine să voteze. Pe de altă parte există o formaţiune care se chinuie să strângă semnături (nu să le falisifice) ca să poată candida la alegerile parlamentare. Sunt cei de la USR care au reuşit să intre şi în consiliile primăriilor. Marile partide s-au acoperit (de mult) cu legea care spune că orice nouă formaţiune care vrea să fie eligibilă pentru locuri în parlament trebuie să strângă 200.000 de semnături. Dacă vrei să le aduni pe bune este foarte greu.

Fără să îndemn pe cineva să voteze cu USR, mi se pare că ACUM e momentul să ne folosim de puterea noastră pentru a schimba regulile jocului democratic. Cei care sunt scârbiţi de veşnica ofertă de la alegeri pot schimba acest lucru. Poţi să dai o semnătură ca USR să poată să candideze şi, cine ştie, poate că vom avea un parlament un pic mai curat. Cumva mi se pare că stă în puterea noastră să schimbăm măcar oferta electorală. Poţi semna la corturile de prin oraş sau, dacă nu vrei să te deplasezi, poţi tipări formularul de la link-ul de aici îl semnezi împreună cu familia sau prietenii tăi şi îl trimiţi la sediul USR", a precizat Tudor Chirilă.

Potrivit solistului, Uniunea Salvaţi România merită o şansă, poate între timp, până la alegeri, o să-i convingă pe cei scârbiţi de vot să se prezinte. Măcar să anuleze un buletin ca să nu mai voteze morţii din nou. Dacă în schimb nu se vor strânge semnăturile, atunci partidul lui Nicuşor Dan nu va putea participa la alegeri.

"Ştiu că o să se umple pagina de comentariile postacilor. M-am obişnuit. Nu, nu mă plăteşte Soros. Nu, nu sunt membru al vreunui partid şi nici nu intenţionez să fiu. Pur şi simplu nu mai vreau să văd un parlament plin de penali care se apără unii pe alţii şi care ne sfidează fără ruşine.

Şi mă gândeam că dacă îi ajutăm şi pe alţii să-şi prezinte oferta poate se schimbă ceva. Şi dacă nu ne conving până la alegeri, nu votăm. Desigur putem sat cu mâinile în sân şi să rămânem cu Oprea, Ponta, Ghiţă, Blaga, Gorghiu, Dragnea şi alţii ca ei. Eu cred că merităm un pic mai mult", a adăugat Tudor Chirilă.