Şase moduri surprinzătoare de a depăşi alergia

De la lăcrimarea ochilor şi mâncărimi insuportabile de congestie, alergiile pot ruina cu siguranţă ziua cuiva, sau chiar întregul sezon.
De la lăcrimarea ochilor şi mâncărimi insuportabile de congestie, alergiile pot ruina cu siguranţă ziua cuiva, sau chiar întregul sezon. (pixabay.com)

De la lăcrimarea ochilor şi mâncărimi insuportabile de congestie, alergiile pot ruina cu siguranţă ziua cuiva, sau chiar întregul sezon. Dar, nu există nici un motiv de a rămâne închişi în casă pe timp frumos, spun experţii.

“O abordare trecută cu vederea pentru a vă simţi bine este prevenirea alergiilor”, ne comunică Lisa Metzger, doctor terapeut, şi ne oferă şase sfaturi de combatere a alergiei:

1. Exerciţii

Poate că nu sună logic să ieşiţi afară din casă dacă suferiţi de alergii la alergenele aeropurtate, dar este cunoscut că, exerciţiile moderate ajută la consolidarea răspunsului imunitar al organismului. Însă, dacă cantitatea de polen este mare, îndreptaţi-vă spre sala de sport.

2. Şamponul pentru copii

Utilizaţi şampon pentru copii pentru a vă spăla faţa şi zona ochilor. În timpul sezonului de alergie, transpiraţia poate ţine polenul şi substanţele iritante în cutele feţei, unde este cel mai iritant. Şamponul pentru copii este o alternativă sigură pentru a scăpa de murdărie, transpiraţie şi simptomele de alergie.

3. Suplimente naturale

Luaţi în considerare suplimentele naturale pentru a ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Alergiile pot fi descrise ca fiind cauzate de sistemul imunitar ca o reacţie la particule inofensive (cum ar fi polenul). Un mod inteligent de a întări sistemul imunitar este prin somn adecvat şi gestionarea stresului. Uneori, este mai uşor de zis decât de făcut, aşa că a lua un supliment natural care întăreşte sistemul imunitar poate ajuta.

4. Limitarea lactatelor

Lactatele cauzează crearea de flegmă, ce duce la sporirea intensităţii simptomelor alergice, cum ar fi nasul înfundat, dureri în gât şi tuse.

5. Aprovizionarea cu antihistamine naturale

Încorporează antihistamine naturale în mâncare. Caută produsele alimentare ce conţin flavonoide, cum ar fi roşiile, afinele, precum şi vitamina A, ce se găseşte în legume cu frunze verzi şi suc de fructe.

6. Spray-uri saline

Folosiţi pentru nas un spray salin. Acest lucru poate nu sună prea distractiv, dar folosirea unui spray cu ser fiziologic ieftin, este un mod eficient de a spăla polenul din nas. Ca o alternativă, folosiţi un vas pentru clătire cu apă sărată.

“Imunitatea ta afectează fiecare aspect al zilei, de la performanţa în muncă la bunăstarea emoţională”, spune Metzger. “Prin depunerea eforturilor proactive pentru o sănătate mai bună, va fi mai puţin probabil că vei pierde din viaţă acest sezon de alergie”.