Săgeţi sau ramură de măslin. Utilizarea bizară de către Trump a Steagului Marelui Sigiliu agită Internetul

Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Un mic detaliu a lipsit atunci când preşedintele american Donald Trump a făcut anunţul legat de atacul cu rachete condus de SUA împotriva Siriei: steagul cu Marele Sigiliu al SUA a fost împăturit într-o manieră unică şi, bineînţeles, utilizatorii de Twitter au observat acest lucru, conducând la un val de speculaţii, potrivit Sputnik.

Marele Sigiliu al Statelor Unite înfăţişează un vultur care într-o gheară ţine strâns o ramură de măslin cu 13 frunze, simbolizând pacea, în timp ce în cealaltă ţine 13 săgeţi care simbolizează cele 13 foste colonii engleze şi lupta lor pentru independenţă. Aceste două obiective simbolizează pregătirea Washingtonului atât pentru război cât şi pentru pace, însă, deoarece capul vulturului este îndreptat către ramura de măslin, acest lucru ar implica faptul că America preferă pacea.

Nu este un lucru cunoscut pe scară largă, însă, atunci când preşedinţii americani fac o declaraţie publică, steagul cu 50 de stele şi 13 benzi orizontale, 7 roşii şi 6 albe, precum şi steagul cu Marele Sigiliu se află întotdeauna pe fundal. Modul în care este împăturit steagul cu Marele Sigiliu este diferit, în funcţie de natura declaraţiei.

De exemplu, când preşedinţii Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au anunţat operaţiuni militare în diverse naţiuni străine, steagul cu Marele Sigiliu a fost împăturit în asemenea manieră încât doar săgeţile, simbolul războiului, erau vizibile. Pentru anunţurile non-militare, steagul este împăturit astfel încât ramura de măslin, simbolul păcii, să fie vizibilă.

Dar ceva a fost diferit când preşedintele Donald Trump a folosit de această dată steagul Marelui Sigiliu.

Când preşedintele american a anunţat atacul asupra Siriei în 14 aprilie, steagul a fost împăturit astfel încât ramura de măslin să fie vizibilă în mod clar. În acelaşi timp, deşi săgeţile erau, de asemenea, vizibile, ele au fost oarecum mascate încât telespectatorii ar fi trebuit să se uite cu atenţie în colţul ecranului pentru a le vedea.

Unii utilizatori de Twitter au observat acest lucru şi au speculat că ar putea fi vorba de un indiciu că Trump nu pare să vorbească serios.

Este interesant faptul că au existat unele situaţii în care steagul fusese împăturit într-un astfel de mod, încât doar săgeţile să fie vizibile, însă nu au avut legătură cu Siria. De exemplu, un material video în care POTUS (President of the United States/ preşedintele Statelor Unite) a discutat despre cum va securiza frontiera americană şi va impune respectarea legii în SUA.

Marele Sigiliu a provocat o oarecare controversă pe Twitter în 2017, când mass media a susţinut că forma monedei prezidenţiale (Presidential Challenge Coin) a fost modificată. În noul design, motto-ul naţional a fost înlocuit cu motto-ul “Make America Great Again” (Vom face America măreaţă din nou). Capul vulturului de pe noul design era îndreptat, de asemenea, către săgeţi.