S-a stins din viaţă designerul francez Hubert de Givenchy

Celebrul designer de modă a fondat Maison Givenchy în anul 1952 - aceasta fiind una dintre cele mai mari firme de "pret-á-porter" din anii '50. Printre personalităţile care i-au purtat creaţiile se numără Audrey Hepburn şi Jackie Kennedy.
Hubert de Givenchy
Hubert de Givenchy (Getty Images)

Designerul francez Hubert de Givenchy s-a stins din viaţă sâmbătă, 10 martie, la vârsta de 91 ani, potrivit presei franceze, care citează un comunicat al familiei. Designerul a fondat Maison Givenchy în 1952, iar marca sa a îmbrăcat o serie de vedete precum Audrey Hepburn şi Jackie Kennedy. În acelaşi an, Givenchy l-a întâlnit pe Cristobal Balenciaga, un reputat creator de modă spaniol, care i-a devenit prieten şi mentor.

"Monsieur De Givenchy a decedat în timp ce dormea, sâmbătă, 10 martie 2018. Nepoţii săi sunt foarte îndureraţi. Funeraliile vor avea lor în cea mai strictă intimitate", se mai spune în comunicatul de presă.

Născut într-o familie aristocrată în Beauvais, la aproximativ 80 km nord-vest de Paris, creatorul de modă s-a retras din scenă în 1995, dar s-a menţinut ca una dintre cele mai mari firme de "pret-á-porter" din anii '50.

Givenchy este considerat un pionier în moda din a doua jumătate a secolului al XX-lea, cu piese care au marcat un punct de cotitură în stilul tradiţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură