Ryanair cedează reclamaţiilor şi admite geanta de mână în avion

Avion al companiei aeriene low-budget Ryanair
Avion al companiei aeriene low-budget Ryanair (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Michael O'Leary, şeful executiv al companiei Ryanair, a anunţat o schimbare a normelor de voiaj: călătorii pot aduce la bord o poşetă sau o geantă în afara bagajului de mâna şi vor fi reduse şi taxele suplimentare exorbitante, cum ar fi cele de imprimare a cărţii de îmbarcare sau de trimitere a bagajelor în stivă.

Aceasta este o schimbare "gentilă" la Ryanair, compania low-cost cea mai celebră în Europa, care de multe ori a fost acuzată că este prea intransigentă cu pasagerii săi.

De asemenea, în zborurile de noapte vor fi interzise reclamele, astfel încât pasagerii care doresc să doarmă să nu mai fie deranjaţi la fiecare cinci minute de propuneri de vânzări.

Schimbările promise de O'Leary au fost determinate de un val de proteste ale pasagerilor din ce în ce mai nemulţumiţi de politica companiei Ryanair şi după primul "avertisment" (profit scăzut) care a început în luna iulie, situaţie financiară care nu s-a mai întâmplat din 2004. Deci măsurile blânde au scopul de a creşte traficul de pasageri de la 80 la 110 milioane în următorii cinci ani.

Printre alte beneficiii, O'Leary a anunţat că nu vor mai fi excedente la preţul de vânzare datorate erorilor de rezervare, notificate în termen de 24 de ore de la zbor. În ceea ce priveşte bagajul suplimentar, preţul va scădea de la 60 la 30 de euro la biroul de livrare şi de la 60 la 50 de euro la poarta de îmbarcare.

Pentru a da o soluţie la una dintre criticile cele mai persistente ale pasagerilor săi, O'Leary a redus costurile de retipărire a cărţii de îmbarcare. Cei care au făcut check-in online dar au uitat să-l imprime la domiciliu vor trebui să plătească "doar" 15 euro în loc de 70 de euro.

În luna aprilie a.c., mai multe sute de piloţi au semnat o petiţie către autorităţile de reglementare irlandeze şi europene pentru a examina impactul contractelor de muncă Ryanair privind siguranţa. Piloţii companiei aeriene Ryanair şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa pasagerilor şi susţin că şefii lor încearcă să-i facă să păstreze tăcerea în privinţa acestor temeri, relatează Daily Mail.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe