Rusia va lua amprentele tuturor cetăţenilor străini începând cu 2017

Toţi cetăţenii străini care sosesc în Rusia vor fi amprentaţi începând cu 2017, a declarat joi ministrul adjunct de interne Alexander Gorovoi.
(Captură Foto)

Toţi cetăţenii străini care sosesc în Rusia vor fi amprentaţi începând cu anul 2017, a declarat joi ministrul adjunct de interne Alexander Gorovoi.

"Ministerul de Interne intenţionează să facă amprentarea tuturor străinilor care sosesc în Rusia, de la începutul anului următor", a declarat Gorovoi, la o reuniune a Consiliului Federal.

El a declarat că este recunoscător colegilor străini care înţeleg necesitatea acestei măsuri.

Iniţiativa de a amprenta cetăţenii UE şi americani care sosesc în Rusia a fost înaintată iniţial de Camera Civică ca o măsură suplimentară de combatere a terorismului.

Reamintim, în context, că începând cu 15 septembrie 2015, Rusia ia deja amprentele tuturor cetăţenilor străini care solicită vize. Decizia a fost adoptată ca răspuns la o măsură similară a Uniunii Europeane, aplicată în cazul ruşilor care doresc să călătorească în ţările din spaţiul Schengen.

Amprentele vor rămâne în baza de date a autorităţilor ruse timp de cinci ani. Cu referire la acest subiect, Agenţia Federală pentru Turism avertizează că această hotărâre va reduce drastic numărul turiştilor. Potrivit unui sondaj, cei mai mulţi cetăţeni europeni care vizitează Rusia sunt persoane vârstnice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe