Rusia va contesta tarifele americane pentru oţel şi aluminiu la OMC

(Getty Images)

Viktor Evtuhov, adjunct al ministrului pentru Industrie şi Comerţ, a afirmat că Rusia a contestat vineri, în cadrul unei întâlniri la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), noile tarife piperate pe care Statele Unite le-a impus în urmă cu câteva zile asupra importurilor de aluminiu şi oţel.

Evtuhov a declarat vineri postului de televiziune Rossia-24 că noile tarife de 25% impuse de SUA asupra importurilor de oţel vor cauza pierderi de aproximativ 2 miliarde de dolari exportatorilor de oţel ruşi, iar tarifele de 10% impuse importurilor de aluminiu americane vor provoca pierderi de 1 miliard de dolari producătorilor de aluminiu ruşi.

“Muncitorii noştri din sectorul oţelului vor suferi. Va fi necesar să contestăm această măsura la OMC”, a menţionat acesta.

“Faptul că SUA a introdus acum tarifele pentru oţel şi aluminiu este îngrijorător pentru Rusia şi China”, a afirmat Evtuhov, adăugând că Moscova insistă că tarifele încalcă regulile OMC.

Evtuhov a declarat că Rusia ia de asemenea în considerare măsuri punitive directe împotriva tarifelor americane, precum impunerea de tarife reciproce pentru produsele din SUA.

Preşedintele american Donald Trump, care a ordonat aplicarea tarifelor din motive de securitate naţională şi pentru a asigura supravieţuirea producătorilor americani de oţel, a suspendat temporar tarifele pentru aliaţi din UE, Canada, Mexic, Coreea de Sud şi altele.

TASS a precizat că delegaţii ruşi la întâlnirea OMC au cerut o explicaţie din partea delegaţiei americane privind motivul pentru care tarifele au fost impuse selectiv.

La rândul său, reprezentantul UE în OMC a respins afirmaţiile Washingtonului că măsurile au fost necesare pentru protejarea securităţii naţionale, adăugând că SUA încearcă doar să îşi susţină industria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe