Rusia: Un crater devine o dolină largă de 120 m în 10 luni

Mină din Rusia
Mină din Rusia (Captură Youtube)

Un crater care a înghiţit aproximativ 20 de locuinţe în Rusia şi-a triplat dimensiunile în ultimele 10 luni, devenind o dolină largă de 120 de metri, conform ziarului The Independent.

Craterul a apărut după prăbuşirea unei foste mine de carbonat de potasiu în apropiere de Solikamsk, în munţii Urali, la sfârşitul anului trecut.

Conform BBC, oficialii locali consideră că acest crater a fost cauzat de eroziunile produse de inundaţii în mina subterană.

Acum craterul are o adâncime de 76 metri şi o lăţime de 120 metri şi a înghiţit aproximativ 20 de cabane de vacanţă.

Cele mai recente fotografii făcute din elicopter arată că a fost incorectă evaluarea anterioară a unui expert care a inspectat zona în luna aprilie şi care a declarat că groapa este “mai mult sau mai puţin stabilă”, a raportat Siberian Times.

Conform noilor fotografii, casele din apropiere sunt expuse riscului prăbuşirii în crater. Cu toate acestea, oficialii locali au declarat că nimeni nu se află în pericol fizic.

Mina, care a fost deţinută de Uralkali, cel mai mare producător din lume de carbonat de potasiu, a fost închisă în noiembrie 2014 când s-a format pentru prima dată dolina la o distanţă de 3,5 km est de mină. Peste 1.300 de mineri au fost evacuaţi cu succes, a raportat Reuters la acea vreme.

Compania Uralkali a declarat că face tot posibilul pentru a controla pagubele, conform Siberian Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe