Rusia trimite a doua divizie dotată cu S-400 în peninsula Crimeea

Sistemul rusesc de apărare aeriană S-400
Sistemul rusesc de apărare aeriană S-400 (Getty Images)

Mass media rusia a raportat că Moscova a trimis o nouă divizie înarmată cu sistemul de apărare aeriană S-400 în peninsula ucraineană Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Potrivit rapoartelor media, noua divizie este plasată la marginea oraşului Sevastopol, unde îşi are sediul Flota rusă din Marea Neagră.

La începutul anului 2017, Rusia a amplasat prima divizie echipată cu sistemul S-400 în apropierea oraşului port Fedosia, în nordul Crimeei.

Sistemul S-400 este capabil să lovească ţinte aeriene aflate la distanţe de până la 400 km şi rachete balistice aflate la distanţe de până la 60 km.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014, determinând SUA, Uniunea Europeană şi alte state să impună sancţiuni economice dure împotriva Kremlinului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe