Rusia testează roboţi militari letali


Rusia îşi îndreaptă atenţia spre dezvoltarea roboţilor militari.
Rusia îşi îndreaptă atenţia spre dezvoltarea roboţilor militari. (Captură Foto)

Forţele Rachetelor Strategice ale Rusiei vor testa, în regiunea Astrahan, un model de roboţi militari dotaţi cu arme letale, a anunţat, vineri, Interfax.

Maiorul Dmitri Andreev, un reprezentant al Ministerului Apărării Forţelor Rachetelor Strategice, a fost citat spunând că pregătirile pentru teste se află în faza lor curentă.

Probele se vor axa pe "explorarea sistemelor robotice staţionare şi mobile, incluzându-le pe acelea care sunt responsabile de folosirea de mijloace comandate de la distanţă de tehnologie stealth şi semnalizare", a precizat Andreev.

Testele fac parte dintr-o iniţiativă a Ministerului Apărării care are ca obiectiv folosirea roboţilor la protecţia locurilor de lansare a rachetelor balistice intercontinentale până în 2020, un plan anunţat de Andreev în vara trecută.

La acel moment, Andreiev a descris roboţii ca fiind un ”sistem de artilerie controlat de la distanţă” şi a precizat că sistemul va fi finalizat până la sfârşitul lui 2014.

Roboţii, care cântăresc 900 de kilograme şi sunt dotaţi cu arme de 12,7 mm, au fost testaţi pentru prima oară în luna aprilie. Aceştia ajung la o viteză de 45 de kilometri pe oră, pot funcţiona timp de 10 ore conţinuu şi pot rămâne operaţionali în stare inactivă timp de o săptămână.