Rusia: Poliţia din Krasnoiarsk îl ia în vizor pe directorul campaniei naţionale a lui Alexei Navalni

Autorităţile ruse continuă să îl hărţuiască pe activistul şi politicianul din opoziţie Alexei Navalni, cu scopul de a-i submina acţiunile de desfăşurare a unei campanii active pentru alegerile prezidenţiale din Rusia de anul viitor.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse. (Getty Images)

Poliţia din oraşul siberian Krasnoiarsk a confiscat calculatoare de la sediul electoral local al politicianului rus din opoziţie Alexei Navalni, susţinând că directorul campaniei naţionale a acestuia din urmă, Leonid Volkov, este suspectat de încălcarea legilor privind drepturile de autor şi crearea unui virus pentru calculatoare.

Volkov a postat miercuri pe Twitter o notificare a poliţiei, care susţine că el este considerat suspect şi că a fost autorizată percheziţionarea sediului lui Navalni din Krasnoiarsk şi a tuturor calculatoarelor găsite acolo.

Volkov a negat acuzaţiile şi a declarat că scopul raidului a fost acela de a submina campania prezidenţială a activistului şi politicianului din opoziţie.

Percheziţia a avut loc la o zi după ce poliţia l-a arestat şi interogat pe coordonatorul campaniei lui Navalni din Krasnoiarsk, Ruslan Rudenko, şi după ce a confiscat materiale de campanie printate.

Navalni a declarat că doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din Rusia de anul viitor, la care preşedintele rus Vladimir Putin ar putea candida pentu a obţine al patrulea mandat. Totuşi, oficialii electorali ruşi au declarat că lui Navalni nu i se permite să candideze la aceste alegeri întrucât este condamnat pentru fraudă, deşi politicianul din opoziţie a respins acuzaţiile şi a declara că sunt motivate politic.

Totodată, zeci persoane care lucrează pentru campania sa eelectorală au fost arestate în Moscova şi alte câteva oraşe săptămâna trecută.

Navalni a condus protestele naţionale anticorupţie din Rusia din acest an, care au zguduit establishmentul politic al ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe