Rusia: Martorii lui Iehova adăugaţi în registrul pentru extremism

Ministerul rus al Justiţiei a adăugat joi Martorii lui Iehova într-un registru al organizaţiilor interzise, după ce grupul religios a fost etichetat ca fiind extremist de către Curtea Supremă a Rusiei.
Martori ai lui Iehova în timpul unei întâlniri în oraşul rusesc Rostov-pe-Don, noiembrie 2015. În iulie 2017, Curtea Supremă a Rusiei a etichetat grupul religios ca fiind extremist.
Martori ai lui Iehova în timpul unei întâlniri în oraşul rusesc Rostov-pe-Don, noiembrie 2015. În iulie 2017, Curtea Supremă a Rusiei a etichetat grupul religios ca fiind extremist. (Alexander Aksakov/The Washington Post/Getty Images)

Orice activitate a Centrului Administrativ al Martorilor lui Iehova în Rusia, precum şi cele 395 de filiale locale ale acestuia, sunt acum interzise.

Astfel, Martorii lui Iehova sunt plasaţi în aceeaşi categorie cu grupul jihadist Statul Islamic, care la rândul său este interzis în Rusia.

Mass media de stat rusă a precizat că includerea grupului religios în registru sub eticheta de “grup extremist” probabil se conformează actualelor legi ruseşti privind extremismul.

Un raport al Departamentului de Stat american publicat în această săptămână a etichetat Rusia ca “o ţară care provoacă îngrijorare” pentru tratamentul aplicat minorităţilor religioase, precum Martorii lui Iehova.

Raportul susţine că “dreptul grupului la libertatea religioasă este complet eliminat şi, totuşi, mişcarea este legală conform legii ruse”.

Curtea Supremă a Rusiei a respins în luna iulie un recurs de ridicare a interdicţiei aplicate Martorilor lui Iehova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe