Rusia cere statelor Unite să înceteze activităţile militare în Peninsula Coreeană - RIA

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (Captură Foto)

Conform agenţiei ruse RIA, joi, Ministerul de Externe al Rusiei a cerut statelor Unite să înceteze imediat toate activităţile militare în Peninsula Coreeană.

SUA şi partenerul său strategic, Coreea de Sud, au programat manevre comune luna aceasta.

RIA a citat un comunicat al Ministerului de Externe al Rusiei care afirma că exerciţiile militare nu vor reduce tensiunile din Peninsula Coreeană.

De la începutul mandatului său, Donald Trump a trebuit să facă faţă unei noi provocări în Pacific - generate de dezvoltarea neaşteptată a programului de rachete intercontinentale balistice ale regimului comunist de la Phenian.

O componentă a acestui program este partea de propulsie - motoarele rachetelor balistice, capabile să poarte încărcături masive la mii de kilometri fiind greu de construit din motive tehnologice.

Cu toate acestea, noile teste ale rachetelor efectuate de Coreea de Nord au ilustrat un avans remarcabil în ceea ce priveşte construcţia motoarelor, unii analişti afirmând că acestea ar fi putut proveni din uzine situate în fosta Ucraina, sau din Rusia.

Mai multe surse din comunitatea de informaţii a SUA au afirmat că Phenianul are acum posibilitatea de a lovi ţinte aflate pe teritoriul SUA, ceea ce a declanşat o adevărată campanie împotriva programului dezvoltării de rachete a regimului nord coreean.

Recent, surse ale BND - serviciul de informaţii al Germaniei, au afirmat că rachetele lui Kim Jong-un au posibilitatea de a lovi inclusiv ţinte din Europa de Vest.

Deşi Rusia şi China au agreat rezoluţii care impun sancţiuni Coreei de Nord pentru a limita programul nuclear al acesteia, ambele ţări se implică în activităţi de încălcare a embargoului, furnizând regimului comunist materii prime necesare - în special ţiţei.

Poziţia recentă a Rusiei este cea mai tranşantă de la începutul crizei nord-coreene, dar nu neaşteptată, considerând faptul că tensiunile dintre SUA şi Occident - în special SUA - încep să crească, după perioada de tatonare instalată imediat cu investirea lui Donald Trump la Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe