Rovana Plumb: Se încearcă demonizarea PSD, compromiterea programului de guvernare şi răsturnarea votului

Acuzaţiile din dosarul Belina fac parte din aceeaşi strategie de compromitere a PSD care a fost aplicată şi la referendumul din 2012 pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu şi la alegerile prezidenţiale din 2014, pretinde fostul ministru Rovana Plumb.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Florin Chirila/Epoch Times)

Venită în faţa colegilor săi parlamentari pentru a-i convinge să nu aprobe solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele său, în dosarul Belina, fostul ministru Rovana Plumb - acuzată de complicitate la abuz în serviciu - a susţinut un discurs oarecum tipic marii majorităţi a politicienilor care au ajuns până acum în situaţia sa.

''Mi-aş fi dorit ca astăzi în faţa dumneavoastră să vorbim despre paşii pe care îi avem de făcut din punct de vedere administrativ şi legal pentru a putea contribui împreună la dezvoltarea ţării şi la transformarea statisticilor în bunăstare pentru fiecare familie. Din păcate, sunt nevoită să vin în faţa dumneavoastră pentru a discuta despre un dosar penal care din punctul meu de vedere nici nu ar fi trebuit să existe şi este rezultatul unui abuz. Chiar dacă ne-am obişnuit că nimic nu este imposibil, mărturisesc că astăzi este încă o zi în care trebuie să luptăm pentru a demonstra că adevărul este mai puternic decât minciuna şi că sinceritatea şi buna credinţă pot învinge abuzul.

Fac de la bun început precizarea expresă că nu sunt vinovată. Mi-am desfăşurat activitatea ca ministru cu respectarea strictă a legilor acestei ţări, fiind conştientă de misiunea importantă avută şi înalta responsabilitate pe care o implică această activitate. Nu am avut niciodată înţelegeri în afara legii, nu mi s-a solicitat şi nu am acordat sprijin ilicit nimănui în toată cariera mea de om politic.

Întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în tot ceea ce am făcut. Vă învederez că este vorba de un abuz, născut din dorinţa unora care nu înţeleg şi nu respectă democraţia adevărată şi faptul că la guvernare se ajunge doar prin votul exprimat de români, prin votul cetăţenilor", a declarat Rovana Plumb, citată de Agerpres.

Potrivit fotului ministru, PSD, în jurul căruia pivotează guvernarea, a câştigat alegerile şi a ajuns în acest punct "ca urmare a încrederii acordate de milioane de români care ne-au votat".

Este evident că adversarii noştri politici, folosind aceste instrumente nedemocratice şi abuzive, doresc ca noi să nu mai fim la guvernare. Vă rog să observaţi că se creează un precedent nociv şi instrumente paralele străine statului de drept, prin care se declanşează o represiune nedreaptă împotriva membrilor Guvernului, având ca unic argument apartenenţa politică.

Ne aflăm în faţa unui joc periculos al percepţiei. Se încearcă permanent inducerea în eroare prin folosirea de metode menite să servească aceluiaşi scop: demonizarea PSD, compromiterea unui întreg program de guvernare şi, dacă se poate, răsturnarea votului popular, aşa cum s-a întâmplat şi la referendum, şi la votul din diaspora la alegerile prezidenţiale.

Spun cu mândrie că fac parte dintr-o coaliţie care luptă şi va lupta în continuare împotriva abuzurilor, indiferent de forma şi natura sub care acestea se prezintă. Nu am greşit cu absolut nimic. Mă aflu în faţa dumneavoastră pentru a vă ruga să vă daţi votul aşa cum vă dictează conştiinţa, iar votul pe care îl veţi da astăzi nu este pentru Rovana Plumb, este un vot pentru a pune capăt domniei abuzurilor", a precizat Rovana Plumb.

Reamintim că, alături de colega sa de guvern Sevil Shhaideh, Rovana Plumb este acuzată că ar fi contribuit la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca de ele să beneficieze, în fapt, Tel Drum, firmă despre care presa a vuit că ar fi controlată de Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne