România va suplimenta numărul de soldaţi pentru teatrele externe de operaţiuni

Ministerul Apărării va pune la dispoziţie 1688 de militari pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2017. Acestora li se vor adăuga 1527 de jandarmi şi poliţişti.
Ana Ion
29.11.2016

alte articole

Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Ana Ion
29.11.2016

Consiliul Suprem de Apărare al ţării a analizat şi aprobat marţi suplimentarea efectivelor armate ce pot fi puse la dispoziţie de România pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului în anul 2017, a anunţat marţi preşedintele Iohannis după şedinţa CSAT.

Astfel, forţele puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale cuprind 1688 militari, cu 507 mai mulţi decât în 2016, a informat şeful statului.

"Comparativ cu anul 2016, numărul a crescut cu 507 militari. Din cei 1688 militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, în anul 2017, un număr de 1039 pot fi desfăşuraţi efectiv în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, iar alţi 649 militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin, evident, în cazul în care apare o situaţie specială.

În acelaşi context, Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziţie, în anul 2017, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU un număr de 1527 de jandarmi şi poliţişti, din care 758 vor participa la misiuni şi 769 vor putea fi dislocaţi la ordin.

Efortul principal va fi reprezentat, în continuare, de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission, concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrul de operaţii din Balcani ", a declarat preşedintele.

De asemenea, şeful statului a reiterat ideea că "participarea Armatei României la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român este o componentă importantă a profilului strategic al României în cadrul comunităţii internaţionale."

"În conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, prin participarea la acest tip de misiuni şi operaţii se realizează promovarea stabilităţii şi securităţii regionale şi globale, precum şi cooperarea pentru combaterea terorismului internaţional", a precizat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor