"România sfâşiată de hienele din PSD". Băsescu: "Constituţia este făcută pulbere, iar Statul Român se face ţăndări"

La doar câteva luni după episodul Grindeanu, PSD-ul lui Dragnea "dă o nouă probă că este incapabil pentru guvernare" iar România arată, atât din interior cât şi din exterior, ca o ţară sfâşiată de interesele găştilor din PSD, susţine Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

"PSD este incapabil de guvernare instituţională şi a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru România", susţine senatorul PMP Traian Băsescu, pe fundalul noii crize legate de refuzul lui Carmen Dan de a demisiona. În opinia fostului şef de stat, ţara este azi aruncată în criză politică şi totală decredibilizare.

"Premierul Mihai Tudose îi cere public ministrului internelor să demisioneze, dar nu-şi asumă soluţia instituţională, corectă şi constituţională prin care să ceară Preşedintelui României revocarea ministrului. Ministrul de la interne, doamna Carmen Dan, îi răspunde public premierului că nu demisionează pentru că a fost numită de partid. Ridicol răspuns, pentru că instituţional a fost propusă pe lista guvernului de premier, votată de Parlament şi numită prin decret de Preşedintele României urmare a depunerii jurământului. Aşa scrie în Constituţie.

Pe fondul disputei dintre Primul Ministru şi Ministrul de Interne, Constituţia României este făcută pulbere, iar Statul Român se face ţăndări, arătând că un stat fără reguli de guvernare, cu un premier fără autoritate asupra membrilor guvernului, cu un guvern împărţit pe găşti", scrie Băsescu, pe Facebook.

Fostul şef al statului atrage atenţia că după episodul Grindeanu, la doar câteva luni, PSD-ul lui Dragnea "dă o nouă probă că este incapabil pentru guvernare" şi apreciază că şi din interior, şi din exterior, România arată ca o ţară sfâşiată de interesele găştilor din PSD.

"PSD a devenit un risc pentru România, inclusiv un risc de securitate.
PS - făcând haz de necaz, aş spune că Dragnea şi gaşca lui au inventat ministere autonome în Guvernul Tudose (ungurii pot fi invidioşi)", adaugă Băsescu.

Reamintim că, miercuri, premierul a afirmat că nu mai poate lucra cu un ministru care l-a minţit, respectiv cu Carmen Dan, care l-ar fi dezinformat în ceea ce priveşte înlocuirea şefului Poliţiei române. Mai exact, persoana pe care Dan o propusese ca înlocuitor nu acceptase postul iar Dan îi transmisese lui Tudose contrariul.

La câteva ore după ce Tudose a afirmat că nu mai poate lucra cu ea, ministrul Carmen Dan a anunţat că a refuză să demisioneze, demisia sa putând fi stabilită numai în forurile statutare ale partidului.