România, pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la calitatea alimentelor

România e pe ultimele locuri în Europa în privinţa certificatelor de calitate pentru alimentele din comerţ.
(SEBASTIEN BOZON / AFP / Getty Images)

România are de aproape 15 ori mai puţine, comparativ cu cele ale producătorilor italieni. În schimb, îi depăşim cu puţin pe bulgari la acest capitol. Cele mai multe alimente certificate sunt cele de patiserie şi din carne, relatează Digi24.

Standardul de calitate obţinut anual, contra unui sume de ordinul miilor de euro, îi garantează unui producător comercializarea mărfii în marile lanţuri de magazine şi îl poziţionează alături de furnizorii europeni la export.

"Sunt analizate toate procesele, începând cu achiziţia, partea de aprovizionare, până la livrare, produs finit, inclusiv transport. Suntem incluşi pe lista comerţ SUA, aşteptăm un semnal", a explicat Mihai Buburuz, directorul de calitate al unui producător de conseve din carne.

Cei mai interesaţi de calitatea produselor pe care le livrează sunt italienii, care au aproape 3.000 de certificări. Urmează, la mică distanţă, germanii. Datele apar într-un studiu realizat pe baza informaţiilor din 90 de ţări.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne