România, învinsă de Franţa la Campionatul Mondial de handbal feminin

Reprezentativa ţării noastre a pierdut la scor confruntarea cu echipa similară a Franţei, vineri seara, la Trier, meci din Grupa A a Campionatului Mondial din Germania.
(FRANCK FIFE/AFP/Getty Images)

Naţionala de handbal feminin a României a făcut un meci sub aşteptări în ultimul meci din Grupa A a Campionatului Mondial din Germania. Tricolorele au fost dominate clar de franţuzoaice de la un capăt la altul al timpului regulamentar de joc, scorul final fiind de 26-17 (17-7).

Fără piesele de bază, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, cu mai multe rezerve în teren, în dorinţa antrenorului Ambros Marin de a le menaja, vicecampioana olimpică a reuşit să-şi facă jocul fără prea mari piedici şi să obţină în final victoria.

Pentru România acest meci nu a contat. Ea avea asigurată deja calificarea în optimile competiţiei de pe prima poziţie, dar ar fi fost frumos un rezultat care să ne bucure. În continuare jucătoarele noastre vor sta faţă în faţă cu Cehia, care s-a înclinat la rândul ei în faţa Ungariei, scor 30-29.

Pentru România au marcat Cristina Florianu 6 goluri, Ana-Maria Dragut 3, Aneta Udriştioiu 2, Cristina Laslo 2, Timea Tătar 1, Crina Pintea 1, Ana-Maria Popa 1, Melinda Geiger 1.

Golurile Franţei au fost reuşite de Manon Houette 7, Kalidiatou Niakate 5, Laura Flippes 4, Grace Zaadi 2, Siraba Dembele 2, Alexandra Lacrabere 2, Gnonsiane Niombla 1, Laurisa Landre 1, Allison Pineau 1, Blandine Dancette 1.

Au arbitrat tunisienii Samir Krichen şi Samir Makhlouf.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport