România, în pericol să piardă 800 de milioane de euro!

România ar putea pierde 800 de milioane de euro pe programul operaţional regional, avertizează Corina Creţu.
Corina Creţu
Corina Creţu (Epoch Times România)

România este în pericol să piardă fonduri europene însumând 800 de milioane de euro, bani care trebuiau cheltuiţi până în decembrie 2018, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, pentru Antena 3.

"Avem această problemă legată de programul operaţional regional, unde sunt în pericol de a fi pierduţi 800 de milioane de euro, care trebuie cheltuiţi până în decembrie în acest an", a declarat Creţu, preluată de ziare.com.

Întrebată ce ar trebui să facă autorităţile române pentru a nu pierde aceşti bani, Corina Creţu a spus că "încă din august 2017 am discutat cu serviciile mele şi am agreat să propunem autorităţilor române schimbarea programului operaţional regional, astfel încât să dăm posibilitatea să extindem aria de eligibilitate, de exemplu către localităţi mai mici care nu aveau posibilitatea să acceseze fonduri europene şi să mărim fondurile pentru localităţile mari. O altă măsură pe care noi am identificat-o e o măsură care se aplică în Slovacia şi în Cehia. Experţii noştri au fost săptămâna trecută la Bucureşti şi urmează să analizeze acest concept de a se da vouchere pentru cetăţeni pentru eficienţă energetică a locuinţelor, a clădirilor".

"Serviciile mele evaluează că vor fi salvate 200-300, până la maximum 400 de milioane de euro prin această schemă de vouchere. Autorităţile române încearcă să identifice proiecte retrospective care au fost plătite cu alţi bani. Ştiţi că am mai făcut acest lucru. Autostrada Soarelui sau centura Timişoarei. Aşa am şi ajuns la această sumă de încheiere a programului în jur de 90%. E o sumă care poate varia în funcţie de deciziile din instanţă", a mai adăugat europarlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne