Românca Crina Coco Popescu, desemnată "Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume"

Alpinista de 16 ani Crina Coco Popescu in Antarctica, ianuarie 2011, cand a escaladat Mount Sidley, făcând parte din prima echipă de oameni care a ajuns pe acest vârf vreodată.
Alpinista de 16 ani Crina Coco Popescu in Antarctica, ianuarie 2011, cand a escaladat Mount Sidley, făcând parte din prima echipă de oameni care a ajuns pe acest vârf vreodată. (crinacocopopescu.blogspot.com)

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, de data aceasta pentru "Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume", datorită palmaresului ei impresionant de recorduri mondiale de vârstă în alpinism, a anunţat World Record Academy, editorul Cărţii Recordurilor, pe site-ul oficial worldrecordacademy.com.

Odată cu recordul mondial pentru "Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume", acordat de World Record Academy, Crina Coco Popescu va primi şi medalia de aur acordată de WRA doar celor care realizează recorduri mondiale de excepţie, din cele peste 1.200 de recorduri omologate anual, Academia Recordurilor Mondiale acordând anual doar 10 medalii de aur.

Potrivit site-ului oficial al Academiei Recordurilor Mondiale, alpinista română avea doar 16 ani când a încheiat circuitul Seven Volcanoes prin ascensiunea pe Mount Sidley (4285 m), cel mai înalt vulcan al Antarcticii.

"Căprioara din Carpaţi", cum este denumită de World Record Academy (WRA), Crina Coco Popescu este şi cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat alte şase vâfuri din lume, stabilind astfel recordul pentru "Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume".

După ce a încheiat cu succes expediţia "Antarctica 2010-2011", Crina Coco Popescu a devenit prima alpinistă din lume care a urcat pe cele mai înalte 7 vârfuri de pe cele 7 continente: Elbrus - Europa, Kilimanjaro - Africa, Damavand - Asia, Giluwe - Oceania, Ojos del Salado - America de Sud, Pico de Orizaba - America de Nord, Sidley - Antarctica.

Alpinista română, acum în vârstă de 17 ani, reprezentantă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, este totodată şi prima alpinistă din lume care a urcat pe Mount Sidley în Antarctica (alături de Alex Abramov, Mario Trimeri şi Scott Woolams).

Alte şase vârfuri "de record mondial" escaladate de Crina sunt:

- cel mai înalt vârf al Oceaniei - Carstensz Pyramid (4.884 m) din Indonezia

- Mt. Giluwe (Papua Noua Guinee)

- masivul Alborz, vf. Damavand din Iran

- Carstensz Pyramid (4.884 m) din Papua, Indonezia

- Anzii Cordilieri — Aconcagua (6.963 m) din Argentina

- masivul Khokh — vf. Kazbek (5.047 m) din Georgia

Crina Coco Popescu (numele oficial este Crina Imola Popescu) s-a născut la Râşnov, lângă Braşov şi escaladează munţi de la 6 ani. Ea este membră a "Clubului Sportiv Montan Altitudine", afiliat "Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă".

La 16 ani Coco Popescu avea deja şase recorduri de vârstă în alpinism, cărora li se alătură cele doborâte în Antarctica, precum şi un titlu de Maestru al Sportului. "Ea este o adevărată "Nadia Comăneci" a alpinismului mondial", se menţionează pe site-ul Academiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport