Roger Federer şi Serena Williams, distinşi cu Premiile Laureus

Cei doi mari sportivi au fost premiaţi de Academia Laureus în cadrul unei gale desfăşurate, marţi seara, la Monte Carlo pentru performanţele remarcabile obţinute în anul 2017.
Elveţianul Roger Federer, câştigător al Premiului  Laureus.
Elveţianul Roger Federer, câştigător al Premiului Laureus. (Captură foto)

Doi dintre cei mai titraţi tenismani ai momentului, elveţianul Roger Federer şi americanca Serena Williams au fost desemnaţi în cadrul unei ceremonii deosebite desfăşurate în Principatul Monaco, câştigători ai Premiilor Laureus, rezervate celor mai buni sportivi ai anului 2017.

Federer (36 de ani), care este la al cincilea premiu de acest fel câştigat în lunga sa carieră, şi-a adjudecat anul trecut două dintre cele mai importante circuite ATP, Australian Open şi Wimbledon. El a fost distins totodată şi pentru revenirea pe prima poziţie în ierarhia mondială la jumătatea acestei luni, după ce a reuşit să-l detroneze pe prietenul său, spaniolul Rafael Nadal.

"Este un moment foarte special pentru mine. Toată lumea ştie cât de mult preţuiesc premiile mele Laureus, iar faptul că astăzi am câştigat nu unul, ci două premii, reprezintă cu adevărat o onoare unică. A fost un an de neuitat pentru mine, să revin după problemele din 2016, iar aceste premii îl fac să fie şi mai memorabil", a declarat campionul din 'Ţara Cantoanelor'.

La feminin, marele trofeu a revenit Serenei Williams, al patrulea de acest fel pentru fosta 'Regină a tenisului feminin'. Anul trecut ea a cucerit Australian Open, după care s-a retras din activitatea sportivă pentru o perioadă, ea dând naştere în luna septembrie la o fetiţă.

Tot marţi, în cadrul aceleaşi festivităţi a fost acordat premiul rezervat echipei anului, care a revenit campioanei mondiale en titre la Formula 1, Mercedes AMG. Totodată, fostul atacant internaţional italian Francesco Totti, a fost onorat cu un premiu pentru întreaga sa carieră.

Premiul pentru cel mai bun moment sportiv al anului a fost atribuit echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care a revenit în prim plan după tragedia aviatică în care au murit aproape tot lotul de jucători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport