Reţeta de prăjitură Pavlova cu fructe de pădure

Fructe proaspete, frisca si bezele crocante, fac un desert irezistibil.
Fructe proaspete, frisca si bezele crocante, fac un desert irezistibil. (Sandra Shields/The Epoch Times)

Pavlova este o prăjitură clasică de bezea creată pentru şi numită dupa numele renumitei balerine Anna Pavlova, după vizita acesteia în Noua Zeelandă şi Australia în anii 1920. Ambele ţări au ţinut o dezbatere îndelungată despre de unde vine de fapt această prăjitură. Oricare ar fi originea ei, rămâne o prăjitură populară în ambele ţări, unde mai este numită şi "pav".

Făcutul bezelelor ia destul de mult timp, dar multe magazine vând bezele scoică sau cuib, ceea ce face ca acest desert uşor şi înviorător să fie foarte uşor şi rapid de făcut. Răciţi cu 30 de minute până la o oră înaintea cinei şi serviţi imediat după asamblare pentru a nu lăsa bezelele care se topesc în gură, să devină moi.

Unele versiuni ale acestei reţete sfarmă bezelele într-un amestec de cremă.

Pentru patru porţii:

250 g fructe de pădure asortate proaspete, afine, zmeură, căpşuni şi mure

15 ml zahăr berry superfin

175 ml frişcă

5 ml zahăr pudră, plus ceva extra pentru pudrat deasupra

1 ml extract pur de vanilie

250 ml iaurt gros

4 bezele norişori, tăiaţi în două

Tăiaţi căpşunile de aceiaşi dimensiune cu celelalte fructe de pădure. Puneţi fructele într-un bol şi adăugaţi zahărul cu fructe macerate câteva fructe.

Amestecaţi frişca cu zahăr pudră şi vanilie până când poate să ţină vârfuri. Adăugaţi încet iaurt şi adăugat cu grijă fructele de pădure. Puneţi la rece până când puteţi servi.

Puteţi jumătatea de jos a bezelelor în patru farfurioare de desert şi turnaţi cu o lingură amestecul de fructe deasupra, divizând cele două jumătăţi. Puneţi partea de sus a bezelelor pe amestecul de fructe şi pudraţi cu zahăr pudră.