Reprezentant al armatei: după Brexit responsabilitatea Germaniei va creşte

După Brexit, reprezentantul armatei din Bundestag, Hans-Peter Bartels, membru al Partidului Social Democrat (SPD), consideră că Germaniei îi va reveni un angajament militar mai puternic.
Soldat al Bundeswehr-ului
 
Soldat al Bundeswehr-ului   (Foto: dts Nachrichtenagentur – Epoch Times Germania)

După votul britanicilor de ieşire a ţării lor din Uniunea Europeană, reprezentantul armatei din Bundestag, social-democratul Hans-Peter Bartels, consideră că Germaniei îi revine o responsabilitate mai mare. ”În orice caz, Germania poartă acum o răspundere mai mare”, a declarat Bartels ziarelor Funke-Mediengruppe. Pentru misiunile UE, acum ar exista doar cu un potenţial furnizor de trupe mai puţin.

În Europa, din punct de vedere al siguranţei politice se va pune bază mai mare pe Germania şi pe Franţa.” Reprezentantul armatei ia în calcul o apropiere mai strânsă între Londra şi Washington. ”Poate că în câţiva ani, Marea Britanie va deveni un partener pentru Europa, aşa cum sunt la ora actuală Statele Unite”.

Tobias Lindner, expertul în apărare al verzilor, vede de asemenea o sporire a responsabilităţii Germaniei. ”Este probabil să se solicite un angajament mai mare din partea Germaniei în cadrul misiunilor UE decât cel de până acum”, a declarat Lindner către Funke Zeitungen. Misiunile comune ale UE în străinătate vor continua ca şi până acum. ”O retragere din aceste misiuni în mod sigur nu va fi lipsită de şocuri.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe