Renumit doctor susţine că o pandemie de gripă este iminentă

(Mark Ralston/AFP/Getty Images)

Într-un articol de opinie publicat marţi în ziarul britanic Daily Mail, prof. dr. Jonathan Quick de la Facultatea de Medicină Harvard, unul dintre principalii experţi medicali din lume, a scris despre iminenta apariţie a unei pandemii de gripă.

El descrie calamitatea ca o “pandemie globală ce ar putea ucide 33 milioane de oameni în primele 200 de zile”, şi alte peste 300 milioane de oameni în întreaga lume în următorii doi ani. Ca urmare, a scris el, rezervele alimentare şi medicale ar putea fi subminate, sistemele de calculatoare şi energetice vor fi deteriorate, iar economia globală se va prăbuşi.

Quick a adăugat: “Din cauza înfometării şi jafurilor ar putea fi devastate unele zone din lume. Este un coşmar dezastruos dintr-un film. Totuşi, urmează să devină o realitate, din cauza gripei - virusul criminal cel mai diabolic, cel mai greu de controlat şi cu cel mai mare potenţial de răspândire rapidă.

Quick - în calitate de fost şef al programului pentru sănătate globală la Organizaţia Mondială a Sănătăţii - consideră că lumea este în pericol de a fi lovită de o pandemie virală care va înregistra “mai multe victime decât s-au înregitrat vreodată”. El a adăugat că, de fapt, condiţiile sunt potrivite pentru ca o “mutaţie nouă şi fără precedent de fatală” a virusului gripei să se producă chiar mâine.

Quick consideră că fermele şi crescătoriile de păsări şi porci sunt locurile unde s-a creat din neatenţie un nou virus gripal ucigaş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură