Reguli pentru o garderobă perfectă: iată 7 puncte care nu trebuie uitate

Sunt femei care stau de multe ori în faţa dulapului şi se întreabă: cu ce să mă îmbrac?
Sunt femei care stau de multe ori în faţa dulapului şi se întreabă: cu ce să mă îmbrac? (Juan Naharro Gimenez / Getty Images)

A avea o garderobă funcţională şi satisfăcătoare este visul ascuns al fiecăreia dintre noi şi este puţin probabil că vom putea reuşi făcând cumpărături compulsive, dimpotrivă.

Garderoba, în sensul de seturi de haine şi accesorii pe care le avem în şifonier, este de fapt o chestiune de aplicare a anumitor reguli. Ar trebui, mai presus de toate, să avem câteva puncte de bază clare, care ne permit să ne orientăm printre opţiunile numeroase pe care moda de azi ni le propune, şi să urmăm o linie care ni se potriveşte.

Iată 7 reguli pentru a realiza o garderobă perfectă:

1) Trebuie învăţată arta de a selecta – Umpleţi garderoba doar cu piese pe care le iubiţi şi le purtaţi, lăsaţi la o parte restul. Este o risipă de spaţiu şi, probabil, şi de timp.

2) În primul rând, stilul – Moda se schimbă dar stilul rămâne. Este unul dintre cele mai mari aforisme lăsate de Coco Chanel, şi se ştie că este un adevăr. Nu vă lăsaţi orbiţi de modele trecătoare dar folosiţi-le pentru a vă dezvolta stilul personal.

3) Preferaţi calitatea în loc de cantitate – Îmbrăcămintea de calitate costă mai mult, este adevărat, dar şi durează mai mult. Este mult mai bună în termeni de performanţă, confort şi aspect. A economisi punând preţ pe calitate are un efect de bumerang.

Moda se schimbă dar stilul rămâne.

4) Nu uitaţi niciodată confortul. Poate sunt frumoşi pantofii cu tocul înalt, de paradă, şi fac ca fustele gen tub, care nu vă permit să mergeţi, să vă facă chiar foarte frumoase. Poate. Dar numai în faţa oglinzii: efortul depus pentru a merge pe stradă, de obicei pe un asfalt sau un trotuar plin de gropi, este de natură să ne facă ridicole. Iar acest lucru nu este ceea ce vrem.

5) Îmbrăcăminte diferită pentru ocazii diferite – Vrem să avem mereu aspectul potrivit în orice ocazie. Chiar dacă eticheta de astăzi lasă mult de dorit, nu putem merge oriunde cu o pereche de blugi; dar aceasta nu înseamnă nici că trebuie să ieşim îmbrăcate de paradă atunci când contextul este informal.

6) Promovaţi îmbrăcămintea versatilă - aşa-numită de bază, care merge cu totul, în culori neutre care se potrivesc magnific una cu cealaltă, piese intersezon: acestea ar trebui să fie punctul de plecare al garderobei dumneavoastră. Există întotdeauna timp pentru a adăuga o rochie ciudată pe care o veţi purta o dată în viaţă.

7) Evoluţia este mai bună decât revoluţia - Dacă nu doriţi să cheltuiţi o avere, sau să păreţi una care are doar haine în cap, este mai bine să favorizaţi o evoluţie lentă a stilului vostru şi, prin urmare, a garderobei dumneavoastră, în loc de o revoluţie. Atunci când vă cumpăraţi haine noi, începeţi întotdeauna de la ceea ce aveţi deja în şifonier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură