Regina Elisabeta vorbeşte Parlamentului britanic despre Brexit, Grenfell şi terorism

Regina Elisabeta a luat cuvântul în Camera Lorzilor din Parlamentul britanic şi a discutat cu politicieni despre măsurile luate, pentru a se asigura că vocile victimelor incendiului din Grenfell Tower sunt auzite.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în timpul unui discurs în Parlamentul britanic, Londra, 21 iunie 2017.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în timpul unui discurs în Parlamentul britanic, Londra, 21 iunie 2017. (WPA Pool/Getty)

“Pentru a susţine victimele, guvernul va adopta măsuri pentru punerea la dispoziţie a unui avocat public independent, care va acţiona în favoarea familiilor îndurerate după dezastrul de a avut loc şi pentru a le susţine în cadrul anchetelor publice”, a declarat regina Elisabeta a II-a.

Incendiul devastator care a cuprins un bloc cu apartamente de 24 de etaje a provocat moartea a 79 de oameni, iar un număr mare de persoane a rămas fără locuinţe. Supravieţuitorii căută ajutoare pentru a se repune pe picioare.

De asemenea, ţara doreşte să afle care este cauza incendiului şi să se facă ceva în ceea ce priveşte materialele folosite pentru renovarea faţadei clădirilor, care aparent ar fi favorizat răspândirea flăcărilor.

De asemenea, Regina Elisabeta a discutat despre faptul că Marea Britanie urmăreşte să obţină un rezultat favorabil în urma negocierilor pentru Brexit.

Dar, potrivit CNN, pălăria pe care a ales-o Regina Elisabeta – care s-a asemănat cu steagul Uniunii Europene – a ridicat semne de întrebare, în rândul utilizatorilor de Twitter, dacă regina a trimis un mesaj public secret.