Regina Elisabeta II-a la 90 de ani. 4 generaţii într-o singură fotografie

Regina Elisabeta, 4 generaţii într-o singură fotografie
Regina Elisabeta, 4 generaţii într-o singură fotografie (Ranald Mackechnie, fotograf al Royal Mail)

Joi, 21 aprilie, Regina Elisabeta a Marii Britanii sărbătoreşte 90 de ani, o vârstă ce nu a fost niciodată atinsă de vreun monarh britanic în trecut.

Cu toate acestea, încă o dată, micul prinţ George îi fură scena. Nu are încă trei ani, dar, deoarece este al treilea în rândul de succesiune la tronul Marii Britanii, pozează cu tatăl său William, cu bunicul Charles şi străbunica sa regina Elisabeta.

Fotografia a fost făcută acum câteva luni de Ranald Mackechnie, fotograf al Royal Mail, şi a devenit un set de patru timbre, câte unul pentru fiecare generaţie a familiei regale.

Un mod frumos de a sărbători ziua de naştere a reginei Elisabeta şi stabilitatea monarhiei britanice. Finalitatea imaginii este, de asemenea, şi motivul pentru care George nu este fotografiat în braţele tatălui său, dar îi ţine mâna strâns şi stă în picioare, amuzat, pe un teanc de cărţi. Trucul a fost necesar pentru a se asigura că tipărirea setului de timbre se va efectua în mod corespunzător, fiind necesar ca fiecare dintre cele patru capete regale să se poziţioneze bine, distanţate una faţă de cealaltă, la o înălţime similară.

Evident, toţi patru purtau haine de aceeaşi culoare: albastru, de diferite nuanţe. Prinţul George poartă un costum de 59 de lire sterline. Regina a ales o rochie moştenită de la mama sa, Elizabeth Bowes-Lyon, desenată în 1919 de Sir Courtauld Thomson şi pe care regina mamă a purtat-o ​​în ziua când a împlinit 100 de ani, în 2000.

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Chiar şi locaţia, este atent aleasă de fotograf: în ciuda faptului că iniţial a fost preferată Yellow Drawing Room a Palatului Buckingham, fotografia a fost făcută în altă încăpere, White Drawing Room. Fotograful a declarat că George a fost fantastic în timpul celor 15 minute de şedinţă foto: după cum se vede în imagine, a colaborat dar era amuzat şi zâmbitor: astfel că aşa va fi imortalizat pe primul timbru în onoarea sa.

Străbunica sa, Regina, a fost prezentă pe cele mai multe timbre din istorie. Tocmai pentru a reaminti acest record, Royal Mail a lansat, de asemenea, încă şase timbre, dedicate istoriei reginei Elizabeta: trei fotografii color - având calitate oficială, în timp ce celelalte trei, alb-negru, reprezintă scene de familie (într-una regina este copil încă, fiind fotografiată alături de tatăl său, următoarea este alături de cei doi fii mai mari, iar ultima este împreună cu soţul său, Ducele de Edinburgh).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură