"Regina caşmirului", creatoarea de modă Laura Biagiotti a încetat din viaţă

Creatoarea de modă de origine italiană Laura Biagiotti, în vârstă de 74 de ani a încetat din viaţă în urma unui stop cardiac soldat cu leziuni cerebrale grave.
Laura Biagiotti
Laura Biagiotti

Adio, Laura Biagiotti! Celebra stilistă a murit joi noaptea, 26 mai a.c., la ora locală 2:47, în urma unui stop cardiac, după două zile de agonie.

Laura Biagiotti fusese internată la Spitalul Sant'Andrea din Roma în seara zilei de miercuri, 24 mai, după ce a suferit un stop cardiac sever la domiciliul său din Guidonia. Având în vedere efectele severe ale stopului cardiac, fuseseră iniţiate procedurile pentru evaluarea morţii cerebrale. În noaptea de joi spre vineri, a făcut un nou stop cardiac care i-a pus capăt vieţii.

Născută la Roma la 4 august 1943, numită de New York TimesQueen of cashmere“ (Regina caşmirului), Laura Biagiotti a fost, împreună cu Krizia, unul dintre puţinii designeri de sex feminin care au cucerit pieţele globale cu Made in Italy.

Şi-a început cariera în anii '60, când, după ce a abandonat planurile de a deveni arheolog, a ajutat-o pe mama sa, Delia Soldaini Biagiotti, să conducă un atelier de modă. A început să colaboreze cu nume mari ale modei italiene, cum ar fi Roberto Capucci sau Rocco Barocco.

În 1966 a lansat prima sa colecţie pentru Schuberth, iar în 1972 şi-a prezentat prima paradă proprie de modă în Florenţa. Din 1980, Laura Biagiotti trăieşte şi lucrează în zona rurală a Romei, în Guidonia, în castelul Marco Simone (un castel din secolului al XI-lea), pe care l-a restaurat şi i-a redat splendoarea antică împreună cu soţul său Gianni Cigna, decedat în august 1996. Unica sa fiică, Lavinia, a început să lucreze în companie în 1997 şi a devenit vicepreşedinte în 2005. Compania sa a produs şi parfumuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură